Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23458 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація проекту

Міністерство культури надіслало до КМДА лист, у якому разом з комітетом ЮНЕСКО порекомендувало зупинити будівництво велопішохідного моста через Володимирський узвіз.

Після цього заступник голови КМДА Олександр Спасибко заявив, що підстав для призупинення будівництва немає. Комітет ЮНЕСКО має бути проінформованим про будівництво, якщо роботи проводяться безпосередньо на об’єкті, його території або в буферній зоні. У відповіді Спасибка йдеться про те, що підстав для інформування комітету не було: будівництво не зачіпає буферну зону, межі якої затверджені наказом Міністерства культури України № 233 від 23.03.2017.

Позицію КМДА підтверджує висновок Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць

Вплив новобудови на фізичну збереженість об’єкта всесвітньої спадщини фактично відсутній, пояснюють у висновку експерти Українського національного комітету Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць, до яких звернулись у КМДА. Збереження цілісності об’єкта аргументують віддаленістю від нього споруд Софійського собору на 860 метрів та значними перепадами рельєфу. Серед зауважень до будівництва – воно повинно максимально відповідати формам рельєфу місцевості, зокрема обрисам схилів.

Крім того, будівництво переходу між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка» сприятиме розвитку туристичного потенціалу міста, підвищить рекреаційну та культурну функцію осередку на межі двох районів, переконані в УНК ІКОМОС.

«Сполучення двох парків також дозволить полегшити вже існуючі туристичні маршрути, зробити їх більш привабливими, і поєднає з іншими існуючими шляхами, – пояснює УНК ІКОМОС. – Порівняно з існуючими оглядовими майданчиками, об’єкт проектування формує нові видові точки, з яких об’єкти культурної спадщини, елементи ландшафту будуть сприйматися більш розгорнуто і цілісно».

Спасибко, в свою чергу, очікує візиту представників ЮНЕСКО в квітні. Відкриття мосту заплановане до дня Києва, наприкінці травня.

Читайте також: Чи потрібен велопішохідний міст над Володимирським узвозом? Відповідають автор проекту та експерти

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button