Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 27 березня до 15 квітня адміністрація Річкового вокзалу проводить конкурс художніх робіт, які стануть частиною оформлення нового арт-простору, повідомляє Наш Киев.

«Ми хочемо, щоби локація почала жити новим життям: яскравим і насиченим. Для цього нам не обійтись без участі творчих людей – тих, чиї роботи додадуть сучасних тенденцій, не порушуючи автентичності Річкового вокзалу», – повідомив керівник напрямку туризму Київського річкового порту Павло Поліканов.

Навесні у будівлі Річкового вокзалу, що на Поштовій площі, планують відкрити декілька реконструйованих приміщень, зокрема арт-простір.

Відібрані на конкурсі роботи художників складатимуть експозицію на відкритті. «Головне завдання – сучасне переосмислення простору Річкового вокзалу», – йдеться у прес-релізі.

До участі в конкурсі запрошують митців, що працюють у жанрах стріт-арт, ленд-арт, tape art, діджитал, живопис, фотографія, скульптура, відео-інсталяції. Заявку подати можна за посиланням до дев’ятого квітня. Переможця обиратиме адміністрація на чолі з Полікановим.

Нагадаємо, у будівлі Річкового вокзалу розпочався процес реновації. Адміністрація обіцяє зберегти автентичність внутрішнього оздоблення. Будівлю Річкового вокзалу було збудовано у 1953-1961 роках. Інтер’єр прикрашено фресками, мозаїчними панно і фризами авторства Ернеста Коткова, Валерія Ламаха та Івана Литовченка.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button