Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: www.svoboda.org

На пленарному засіданні Київської міської ради 71 депутат підтримав перейменування вулиці Івана Кудрі, що у Печерському районі, на вулицю Джона МакКейна. Про це повідомляється на сайті КМР.

У вересні 2018 року депутати фракції «Солідарність» запропонували змінити назву вулиці Івана Кудрі. Згодом вдова політика Сінді Маккейн надіслала Київраді листа, в якому підтримала ідею.

Вулиці Івана Кудрі пропонувалося дати нове ім’я, адже Кудря був радянським розвідником і керівником підпільної розвідувально-диверсійної групи в Києві під час Другої світової війни.

Нагадаємо, під час масових протестів після силового розгону Євромайдану сенатор Маккейн приїхав до Києва, а наступного дня зустрівся з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою та відвідав наметове містечко. Маккейн і сенатор-демократ Кріс Мерфі тоді разом виступили на сцені перед мітингувальниками. Вони звертались до громадян з тим, що Україна і Європа зроблять одне одного кращими, і мирна боротьба українців надихає увесь світ. У 2015 році Джона Маккейна було визнано одним з головних лоббістів України.

Пропозиції вшанувати ім’я Джона Маккейна в столичній топоніміці були зареєстровані і на сайті електронних петицій до Київської міської ради.

Нагадаємо, нещодавно у Києві перейменували також три міські сквери.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button