Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/flyuia.ua

Міжнародні авіалінії України скоротили кількість рейсів у літній період через зрив планів щодо поставок літаків моделі Boeing 737 MAX, повідомляє ЦТС.

Зокрема, МАУ скасовує рейс Київ-Вінниця і зменшує частоту польотів до Афін, Стамбула та Єревана. У квітні-червні планують скасувати деякі рейси з Києва до Запоріжжя, Херсона, Івано-Франківська, Баку, Мінська, Риги, Женеви, Амману й Анкари.

Пасажирів, яких торкнулися зміни в розкладі, повідомлять про альтернативні дати вильоту.

МАУ планувала отримати три літака нової моделі Boeing 737 MAX у середині квітня, але відтермінувала поставку через авіакатастрофу, що сталася 10 березня в Ефіопії. Загинули всі 157 людей, що були на борту, зокрема 19 працівників ООН. Після цього низка країн закрила повітряний простір для літаків цієї моделі.

Це вже друга значна катастрофа цього типу літака за півроку. У жовтні 2018 року Boeing 737 MAX індонезійської компанії впав у море і затонув. На борту було 189 осіб.

За попередніми результатами розслідування авіакатастрофи в Ефіопії, збій дала автоматична система управління польотом MCAS, яка стежить за «кутом атаки» – щоб літак не надто задирав ніс. Річ у тому, що система не дозволяє пілотам виправити положення вручну.

Серед українських авіакомпаній замовником Boeing 737 MAX є також SkyUp. Оскільки домовлено про поставки п’яти літаків у 2023 році, авіакомпанія очікує, що до того часу буде виправлено всі недоліки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button