Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скриншот карти

Texty.org.ua запустили інтерактивну карту, що відображує мережу автобусних маршрутів України. Вона дозволяє переглядати обласні та міжнародні маршрути від українських перевізників, разом з розкладами та інформацією про вік транспорту.

Карта дає можливість дізнатися, хто обслуговує маршрут і яким автопарком володіє перевізник, дані про власника дозволу на перевезення і термін його дії.

Так виглядає інформація про поїздку до Києва з Житомира

Так виглядає інформація про поїздку з Києва за кордон

Самі ж розробники дізналися, що лише 12% автобусів мають більше 20 місць. Частка шкідливіших для довкілля перевезень значно переважає, оскільки щоменш місткий автобус, то більша частка викидів розраховується на пасажира.

Середній вік автобусів на маршрутах становить близько 16 років, повідомляють розробники. Основні постачальники транспорту – це компанії «Еталон», «Богдан», Львівський автобусний завод і російський Павлівський автобусний завод. Близько половини автобусів у системі випущена компаніями Mercedes-Benz та Volkswagen. Зазначають, що більшість з них виготовлена з 2003 по 2006 роки.

Державні структури можуть, в свою чергу, користуватися даними карти для моніторингу ринку і допрацювання в його слабких зонах.

Для створення карти розробники користувалися відкритими даними щодо мережі міжобласних автобусних маршрутів загального користування, переліком ліцензій на перевезення пасажирів, даними про транспортні засоби, що використовують для перевезень, а також інформацією про міжнародні автобусні маршрути та зупинки загального користування.

Нагадаємо, згідно зі звітом американського наалітичного центру, Україна виходить з транспортної ізоляції. Зокрема, автомобільний пасажиропотік до Європи має збільшитись також після завершення будівництва польських та словацьких доріг в українському напрямку в 2020-х роках.

Читайте також: Інтерактивна карта дозволяє перевірити тендери на ремонти з усієї України

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button