Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23523 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В центрі Парижа зайнялась будівля відомого 850-річного готичного собору Нотр-Дам де Парі (Паризької Богоматері).

Причина пожежі була не відразу зрозуміла, але чиновники муніципалітету стверджують, що вона може бути пов’язана з ремонтними роботами всередині будівлі, пишуть ВВС.

Минулого року Католицька церква у Франції почала збір коштів на збереження собору, який почав руйнуватися.

Зображення та відео, які ширяться соцмережами, показують дим, що здіймається у повітря над готичним собором.

Для гасіння пожежі була розпочата спеціальна операція. Ділянка навколо будівлі в центрі Парижа була очищена. Мер Парижа, Анн Ідальго, назвала це «жахливою пожежею» і закликала людей на місці події поважати кордони, створені пожежними бригадами, щоб бути у безпеці.

Собор Паризької Богоматері стоїть на острові Сіте, на місці першої християнської церкви Парижа, базиліки Святого Стефана. Ця церква була побудована на місці галло-римського храму Юпітеру, що стояв тут за часів римської влади. Будівництво тривало майже 200 років і завершилось у 1345 році.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button