Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23520 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

В червні організатори урбаністичного фестивалю «Сеанс міського сканування: MANUFUTURING» проводитимуть учасницький проект, присвячений ролі громад. Впродовж місяця учасники проекту «We are never alone» займатимуться, зокрема, критикою, розвитком і створенням нових практик із залучення громад.

Запрошують учасників, зокрема, зі сфер урбаністики, архітектури та міського активізму. Мета програми – розробити шляхи розвитку потенціалу «Промприладу» і комунікації між його користувачами. Наразі завод перестає бути промисловим простором і набуває все більше громадського призначення.

«Ми самі постійно говоримо про важливість залучення громади в різні процеси розвитку міст, а цією резиденцією ми вирішили поставити свої ж підходи під питання і зрозуміти, якими можуть бути інструменти залучення спільноти, щоб цей процес не перетворювався на “штамп”, “красиву обгортку” та “стереотипний дискурс”?», – пояснюють організатори.

Впродовж програми розглядятимуться три ключові питання:

– Як практика участі може розширити дискурс і забезпечити соціальну справедливість без невдачі в закоренілих дискурсах, з огляду на багатовимірність контексту?
– Яку роль можуть відігравати соціально-активні мистецькі практики у посередництві між різними суб’єктами?
– Як політичні, культурні та особисті порядки денні реалізують в просторі?

Оцінюватимуть роботу учасників журі з київсько-афінського дослідного урбан-колективу Metasitu, лабораторії міського розвитку Metalab, Архітектурного Бієнале в Тбілісі та Департаменту культури Івано-Франківської міської ради.

Проект триватиме з 10 червня по 14 липня. Заявки прийматимуться до 21 квітня включно. Учасники будуть забезпечені коштами та гонораром після завершення програми. Детальну інформацію можна дізнатися на сайті, за оновленнями можне стежити на сторінці Metalab.

Нагадаємо, в травні у Києві відбудеться Дванадцятий фестиваль CANactions. Організатори збираються дослідити «Громаду» як соціальний та просторовий феномен.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button