Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: 3m2.kiev.ua

Два роки тому кияни звернулися до Київради з вимогою розірвати договір оренди ділянки на вул. Дегтярній, 2-4 з ТОВ «Фундація “Якісне житло”». Тут збиралися зводити дев’ятиповерховий готель. Проект будівництва на 65% фінансувала компанія «Укрбуд» і на 35% – Riverside Development. Директор останньої, Андрій Вавриш пропонуваав укласти тристоронню угоду між Riverside Development, «Укрбуд» і громадою, проте сторони не могли дійти спільного рішення, і, зрештою, компанія вийшла з проекту.

Рендер готелю від Riverside Development

Рендер готелю від Riverside Development

Мешканці мікрорайону не підтримали зведення будівлі, зокрема через те, що воно посилило б тиск на транспортну та пішохідну інфраструктури Воздвиженки. Забудовник пояснював, що проект передбачав будівництво виїзду з перехоплювальним паркінгом, який навпаки полегшив би ситуацію.

«Аналіз показав, що пріоритетним для жителів Воздвиженки міг би стати виїзд у верхню частину міста, а виїзд на Вали, яким користуються нині, — менш зручний. Це дало б змогу вирішити низку проблем: зменшити кількість автомобілів на території Воздвиженки, організувати комфортний автомобільний рух, збільшити пішохідний простір, прибрати затори на виїзд із території», – повідомляв директор Riverside Development Андрій Вавриш.

Рендер виїзду / Riverside Development

Депутати підтримали ініціативу містян з облаштування зеленої зони на місці забудови та подали її на голосування. Київрада підтримала розірвання договору оренди з землекористувачем ТОВ «Фундація “Якісне житло”» у 2018 році.

Згодом у КМР вирішили надати колишньому будівельному майданчику статус скверу. Його почали облаштовувати.

Тим часом ТОВ «Фундація “Якісне житло”» подало касацію, зокрема, до Господарського суду Києва. 18 квітня справу розглянув Касаційний господарський суд, скасувавши рішення Київської міської ради про розірвання договору оренди земельних ділянок в урочищі Гончари-Кожум’яки з ТОВ «Фундація “Якісне житло”». Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. Підприємство, в свою чергу, належить одній з компаній Геннадія Поліщука, що був першим заступником голови правління ПАТ «Трест “Київміськбуд-1″».

«Еспресо» повідомляє, що нарада суддів тривала десять хвилин. Головуючим суддею в справі був Кушнір І.В.

«У нас односторонній рух, немає ніяких можливостей, ні аптек, ні шкіл, ні одного скверу у нас немає. У нас малесенька територія озеленена», – розповіла в сюжеті «Еспресо» мешканка Воздвиженки.

Що саме буде зведено на місці будівельного майданчика – наразі невідомо. В сюжеті зазначається, що містяни збираються продовжувати боротьбу за сквер.

Нагадаємо, взимку на Воздвиженці опечатали будівництво псевдоісторичного ЖК «Поділ Град Вінтаж» (від Edelburg Development). Забудовник продавав квартири в незбудованому ЖК без дозволів КМДА та Міністерства культури. Цей комплекс зводився у межах історично-архітектурного заповідника «Стародавній Київ». Пізніше на Воздвиженці зупинили будівництво також ЖК «Поділ Град» (від «УкрБуд»). На цьому будівельному майданчику, зокрема, газові балони зберігались просто неба. Це могло спричинити вибух з важкими наслідками.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button