Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спортивна зала СК «Восход». Усі фото: Павел Ищенко / facebook

Вночі 23 квітня невідомі влаштували погром у спортивному клубі «Восход», що на вулиці Бориспільській, 8, у Дарницькому районі. Про це повідомила Юлія Стойко.

Впродовж останніх десятиліть в будівлі працює дитяча спортивна школа. Рейдери потрощили дерев’яну підлогу, меблі, спортивний інвентар, також пошкодили стіни та виламали двері в кількох внутрішніх приміщеннях.

Нападників затримали на місці: ними виявились представники ТОВ «Київенергоком» (кінцевий бенефіціар – Гасанов Рафаїл Ейвазович), які заявляють про своє право власності на будівлю. На сторінці Дарницької райради також зазначається, що рейдери пояснили проникнення до будівлі «початком проведення реконструкції майна».

Дарницька райрада оголосила про створення робочої групи для з’ясування усіх обставин нападу. 

СК «Восход» – це одна з будівель колишнього Київського радіозаводу. Комплекс став частиною стадіону «Восход», збудованого для заводських працівників. Згодом у ньому проводилися змагання серед майстрів спорту та збірних України. Після розпаду СРСР ДП «Київський радіозавод» збанкрутувало, і його майно було продано за борги. Як повідомляло видання «КиевВласть», у договорі про купівлю-продаж комплекс ДП коштував у два-сім разів нижче за ринкову ціну.

«Ці обставини можуть свідчити про пограбування державного майна в особливо крупних розмірах, оскільки до сьогодні остаточного рішення з приводу балансоутримувача судовими органами не прийнято».

Ринкова ціна спорткомплексу «Схід» стартувала з 15 мільйонів гривень, потім зменшилась до трьох, а покупець (ТОВ «Герекс»), зрештою, сплатив за нього до 1,5 мільйона.

Невідомі неодноразово вламувалися до будівлі також у 2017 році. Сутички виникли між персоналом СК та новим орендатором. Як зазначав після нападу один з тренерів СК, Дмитро Бутунець, тоді рейдери намагалися переконати працівників комплексу, що «замовник планує повністю відновити клуб та реставрувати басейн». При цьому, розповідав тренер, керівництву пропонували квартири в багатоповерхівці на тому місці, де зараз знаходиться клуб, або в сусідньому будинку. Мінекономрозвитку та Генпрокуратура України виступали за визнання результатів аукціону недійсними.

«У нас намагаються відібрати приміщення й викинути на вулицю близько 500 дітей, серед яких лауреати міжнародних та всеукраїнських фестивалів», –розповідала директорка Палацу культури «Дніпро», що також входив до проданого майна ДП «Київський радіозавод».

У 2017 році мер Києва Віталій Кличко обіцяв повернути СК у комунальну власність міста, проте департамент комунальної власності так і не підготував відповідний план. Тоді ж адвокатка Ніна Каменська зазначала, що Дарницький район не забезпечений необхідною кількістю клубних закладів для надання культурно-дозвільних послуг. Наразі ГО «СК «Восход» та ТОВ «Київенергоком» оскаржують в суді право на володіння будівлею за адресою спортивного комплексу. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button