Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Скриншот із відео на сторінці Віталія Кличка

Велопішохідний міст над Володимирським узвозом заплановано до відкриття наприкінці травня, до дня Києва – в останню травневу неділю. Сьогодні, 24 квітня, на сторінці мера Києва Віталія Кличка опубліковано короткий ролик про завершальні роботи на будівництві.

Вже готові, зокрема, «підлога» та мостові сваї. Сполучення довжиною 206 метрів передбачає велосипедні та пішохідні доріжки та два оглядові майданчики зі скляною підлогою.

Відео вподобав акаунт моста, залишивши також радісний коментар.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство культури та ЮНЕСКО закликали призупинити будівництво цього моста. На їхню думку, воно зачіпає буферну зону територій Всесвітньої спадщини – Собору Святої Софії з прилеглими монастирськими спорудами, а також буферну зону Києво-Печерської Лаври. Заступник голови КМДА Олександр Спасибко, який ініціював будівництво, заявив, що підстав для призупинення робіт немає. Цю позицію підтримав комітет Міжнародної ради з питань пам’яток і визначних місць.

Чиновник зазначав, що головною функцією «переходу» муніципалітет вважає підвищення туристичної привабливості міста. Він нарікав, що торік Київ відвідали лише два мільйона туристів, у той час як Прагу – 15 мільйонів. Будівництво моста коштувало Києву 260 мільйонів гривень. Ще 160 мільйонів відведено роботам з укріплення схилу. В КМДА відмовилися дати детальний коментар стосовно доцільності будівництва моста над Володимирським узвозом.

Читайте нашу статтю: Чи потрібен велопішохідний міст над Володимирським узвозом? Відповідають автор проекту та експерти

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button