Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23467 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/86festival

Організатори фестивалю кіно та урбанізму «86» у Славутичі оголосили, що подія не відбудеться у 2019 році й, можливо, взагалі.

«Фестиваль бере паузу і йде на канікули, з яких може повернутися або не повернутися», – йдеться у заяві «86».

Раніше співзасновниця «86» Надія Парфан повідомляла, що організатори не встигають підготувати цьогорічний фестиваль через ситуацію з фінансуванням події у 2018 році.

Торік Надія Парфан та Ілля Гладштейн звинуватили у корупції дослідницький підрозділ Міністерства Культури – Український центр культурних досліджень (УЦКД).

2018 року ГО «86» виграла відкритий конкурс Мінкульту, який передбачав ґрант розміром 500 тисяч гривень на проведення п’ятого фестивалю у Славутичі.

Наприкінці 2018 року організатори заявили, що за проектом їм виплатили лише дві третини від усієї суми, через що, власне, опинилося під загрозою проведення наступного фестивалю. За словами Парфан, пішло більше півроку, щоб виплатити борги.

Фестиваль кіно та урбаністики «86» проходив у Славутичі з 2014 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button