Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Ігор Іванов / Facebook

Вчора, десятого травня, підземний перехід на станції метро «Університет» розчистили від нелегальних продовольчих МАФів. Як повідомив радник Київського міського голови Дмитро Білоцерковець, незабаром у підземці мають зробити ремонт.

Киянин Ігор Іванов зробив підбірку світлин розчищеного переходу. Сергій Пасюта за цими фото нагадав, що розміщувалося в підземці ще минулої доби.

Раніше тут стояли кіоски з кавою і пончиками

Тут продавали квіти

Тут продавали білизну і халати

А тут продавали переважно іжу

Нагадаємо, конкурси на розміщення продовольчих МАФів почали проводити у Печерському, Солом’янському, Шевченківському й Дарницькому районах. На них підприємці обирають нові місця дислокації за новою Комплексною схемою. Власники цих МАФів сплачують до бюджету кошти. За рішенням Київради, до проведення районного конкурсу на розміщення тимчасових споруд, такі кіоски демонтувати заборонено. Інші МАФи потроху зносять.

Дивіться також: Старі болгарські кіоски, де все купують навпочіпки (фотопроект)

Після того, як конкурси відбудуться в усіх районах, підприємці повинні будуть протягом шести місяців переміститися на нові місця та змінити вигляд кіоску відповідно до архетипу, за яким кіоск має бути позначений за спеціалізацією: квіти, кава-солодощі, побутові послуги тощо.

Після рейдів на точках торговці іноді незаконно поновлюють тимчасові споруди. Інспектори можуть лише виписати адмінпротокол, а поліції бракує часу, щоб вилучати товар. При цьому штраф за відповідною адмінстаттею 152 складає 340-1360 грн для фізичних осіб і 850-1700 грн для юридичних. В КМДА хочуть збільшити штрафи до 40 тисяч гривень.

Читайте також: Що заважає гуляти Києвом: скільки коштує МАФ, кавомашина та літній майданчик

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button