Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

МАФи біля Шулявського шляхопроводу

Ситуція з «кіосковими шанхаями» біля популярних станцій метро та великих пересадкових вузлів виправиться, коли запрацює Комплексна схема розміщення МАФів. Про це повідомив Вечірний Київ керівник Департаменту з благоустрою КМДА Тарас Панчій.

Він визнав, що наразі біля станції метро «Шулявська» весь пішохідний простір заставлений МАФами, пішоходів витіснено на проїжджу частину, а на «Академмістечку» люди дістаються до метро лабіринтами з кіосків.

Водночас господарі частини цих МАФів сплачують до бюджету кошти. За рішенням Київради, до проведення районного конкурсу на розміщення тимчасових споруд, такі кіоски демонтувати заборонено. Інші МАФи зараз потроху зносять.

Панчій повідомив, що існує Комплексна схема розміщення тимчасових споруд, яка найближчим часом почне працювати. Схема, зокрема, затверджує єдиний архетип кіосків, на яких кольоровими смужками відмічено спеціалізацію торгової точки: квіти, кава-солодощі, побутові послуги тощо.

Наразі конкурси на розміщення проводять у Печерському, Солом’янському, Шевченківському й Дарницькому районах. На них підприємці обирають нові місця дислокації за новою Комплексною схемою.

Після того, як конкурси відбудуться в усіх районах, підприємці повинні будуть протягом шести місяців переміститися на нові місця та змінити вигляд кіоску відповідно до архетипу. Інші МАФи знесуть.

«Поряд зі станціями метро, на тій таки «Шулявці», «Академмістечку», «Житомирській» та інших, на територіях великих пересадкових вузлів жодних ларків не буде. Тут максимально звільнимо простір заради безпеки людей й естетики міських територій. Будуть лави для відпочинку, дерева, вічнозелені кущі», – заявив Панчій.

Він зазначив, що так вже впорядковано простір поряд зі станціями Політехнічний інститут і Тараса Шевченка.

Щодо стихійної торгівлі біля Центрального залізничного вокзалу, то Панчій вважає, що до остаточного вирішення проблеми далеко. Після рейдів інспекторів із благоустрою та поліції торговці з’являються знову.

Інспектори можуть лише виписати адмінпротокол, а поліції бракує часу, щоб вилучати товар. При цьому штраф за відповідною адмінстаттею 152 складає 340-1360 грн для фізичних осіб і 850-1700 грн для юридичних. В КМДА хочуть збільшити штрафи до 40 тисяч гривень.

Нещодавно міська адміністрація заявила, що наведе лад на Центральному залізничному вокзалі до травня. Планують замінити асфальт, впорядкувати паркування і торгівлю.

Раніше «Хмарочос» писав про те, чому Вокзальній площі потрібна повна реконструкція, а не ремонт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button