Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/nabu.gov.ua

14 травня детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки у компанії «Укрбуд Девелопмент» та в офісах і домівках окремих службовців Нацгвардії. Було затримано екс-командувача Нацгвардії, генерального директора компанії-забудовника та оцінювача, повідомляє прес-служба НАБУ.

Затриманих підозрюють у заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81 мільйон гривень.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили Українській правді, що йдеться про екс-командувача Нацгвардії Юрія Аллерова та двох посадовців «Укрбуду» (гендиректором компанії є Олег Майборода).

Дії Аллерова та гендиректора «Укрбуду» кваліфікували за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Оцінювача підозрюють за ч. 5 ст. 27 та ч. 5 ст. 191. Наразі суд обирає їм запобіжний захід.

За даними слідства, у 2000-х роках Нацгвардія та «Укрбуд» уклали угоду про будівництво житлового комплексу на території колишньої військової частини біля метро «Печерська». В обмін на один гектар землі Нацгвардія мала отримати 50 квартир. Йдеться про ЖК «Аристократ» на вулиці Євгена Коновальця, 34.

ЖК «Аристократ» на Печерську. Візуалізація: Укрбуд

Але у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди. Нацгвардія відмовилась від квартир на Печерську і натомість погодилася на 65 квартир у будинку, що його «Укрбуд» зводив біля метро «Бориспільська» – ЖК «Оберіг».

Слідчі підрахували, що вартість квартир на околиці була на 81,6 мільйона гривень менша, ніж тих квартир, що Нацгвардія мала отримати в ЖК «Аристократ».

ЖК «Оберіг» біля «Бориспільської». Візуалізація: Укрбуд

НАБУ повідомляє, що порушло справу у 2017 році за матеріалами BIHUS.info.

У компанії «Укрбуд Девелопмент» запевняють, що обмін ініціював Аллеров і він був рівноцінним, що підтвердила експертиза. Також забудовник стверджує, що всіляко сприяв розслідуванню, і в детективів не було потреби проводити обшуки.

«Укрбуд» вважає, що дане кримінальне провадження, можливо, використовують «у нечесній конкурентній боротьбі».

Президентом корпорації «Укрбуд» є народний депутат Максим Микитась. Днями Антимонопольний комітет оштрафував компанії «Північно-український будівельний альянс» і «Спецбуд-плюс», які входять у корпорацію, за змову на тендерах і нечесну конкуренцію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button