Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У вівторок, 21 травня, відбудеться презентація збірки статей соціолога Паскаля Ґілена «Перформування спільного міста». В Україні книгу випускає видавництво IST Publishing.

Паскаль Ґілен — соціолог, директор дослідницького центру «Мистецтво в суспільстві» Університету Гронінгена (Нідерланди), головний редактор однойменної книжкової серії. Автор і редактор понад десятка книг про сучасне мистецтво, соціологію мистецтва та культурну політику, серед яких «Етика мистецтва», «Креативність та інші види фундаменталізму», «Що означає бути художником в епоху постфордизму».

У збірці «Перформування спільного міста». автор розмірковує про принципи спільного існування в місті та можливості його створення. Книга містить три статті: «Перформування спільного міста. На перетині мистецтва, політики й громадського життя» (2015), «Музейна хронотопіка: про репрезентацію минулого в музеї» (2004), «Інституційна уява: Інституціоналізація сучасного мистецтва (мінус “сучасне”)» (2013).

Презетанцію проводитимуть архітектори Forma Architectural Studio, дослідники сучасного мистецтва, представники руху #SAVEKYIVMODERNISM та видавці IST Publishing. Видання випущене у м’якій палітурці, має 120 сторінок та коштує 248 гривень.

Захід відбудеться в галереї The Naked Room (вулиця Рейтарська, 21). Початок о 19:00, вхід вільний за реєстрацією.

Нагадаємо, цими вихідними в Києві відбудеться архітектурний фестиваль CANactions. Темою заходу цього року стала роль громади в розбудові міста. В неділю на фестивалі також відбудеться лекція та презентація книги Райнера де Граафа «Чотири стіни та дах: складна природа простої професії».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button