Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Острів Капрі. Фото: Sky News

15 травня на італійському острові Капрі розпочинається літній сезон. З цієї дати на території заборонене поширення одноразової пластмаси. Про це повідомляє The Independent.

Власники магазинів мають 90 днів, аби позбутися продукції з неперероблюваного пластику. Штраф за збут такої продукції становитиме 500 євро. 

Міський голова Джанні де Мартіно зазначив, що всі на Капрі знають про сміттєву пляму в Тихому океані і мають долучитися до всесвітнього екологічного руху. Зазначається, що особливу увагу адміністрація острова приділятиме прибережним зонам.

У 2017 році італійська екологічна асоціація Legambiente в ході розслідування виявила, що море та узбережжя між Капрі та материком Італії містить найбільше пластикового сміття у регіоні Кампанья.

Раніше ЗМІ повідомляли, що острів потерпає від сміття, яке залишають туристи. Зазначається, що частину туристичного збору на Капрі відведено для охорони середовища. На острові мешкають 12 тисяч людей.

Найближчим часом схожі заборони введуть на острові Прочіда та в Неаполі. На архіпелазі Ізоле Треміті така заборона діє з першого травня 2018 року.

Нагадаємо, в ЄС ухвалили закон про заборону одноразового пластикового посуду. Виробники пластику повинні будуть самостійно сплачувати його переробку. З 2021 року в країнах Європейського союзу буде заборонено виготовлення шести видів одноразової пластикової продукції:

– столові прибори (виделки, ложки, ножі та палички для їжі);
– тарілки;
– соломинки;
– ватяні палички з пластику;
– палички для повітряних кульок;
– контейнери для їжі, чашки з пінополістиролу та вироби з оксо-розкладного пластику.

До 2029 року країни-учасники ЄС зобов’язалися переробляти 90% пластикових пляшок. У 2025 році вони мають становити чверть усієї перероблюваної сировини в кожній з країн ЄС.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button