Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23430 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Депутат від «Блоку Петра Порошенка» і генерал міліції у відставці Віктор Король будує багатоповерховий будинок в історичній місцевості Батиєва гора, повідомляє Слідство.Інфо.

Король отримав право власності на ділянку в 10 соток на вулиці Докучаєвській у 2010 році. У 2016 році передав землю під забудову компанії «Платинум Холл», якою керує Іяніна Горбатюк. За інформацією видання, вона – його донька.

«Я володію такою інтуїцією, що знаю: з цими людьми можна мати справу, а з цими – ні. Перед тим, як ухвалити рішення забудувати й усе здати, я подивився в закон – однією з норм є здача під будівництво юридичним особам. Я цим і скористався», – прокоментував Король передачу землі під забудову.

Відповідно до Генплану, ділянка належить до житлової садибної забудови і зводити споруди, вищі за чотири поверхи, тут не можна.

«Неправда, ніде не написано чотири чи п’ять поверхів. У тій місцевості забудова не повинна перевищувати 27 метрів від рівня землі», – заперечує Король.

У 2017 році Департамент архітектурно-будівельного контролю Києва виявив порушення під час перевірки будівництва: зокрема, компанія «Платинум Холл» не надала проектну документацію та звіт про обстеження сусідніх будинків.

Архітектор Олег Гречух прокоментував будівництво і побачив численні порушення. Так, порушено норми щодо протипожежних відстаней до сусідів і щодо об’їзду для пожежної машини, також немає місця для смітників і дитячих майданчиків, не передбачено паркування – виглядає так, що машини паркуватимуть на тротуарах. За його оцінкою, будівлі бракуватиме електричної потужності. Зрештою, порушенням є висота будинку.

Король заявив журналістам, що як власник ділянки не повинен контролювати дотримання будівельних норм.

Нагадаємо, посеред зеленої зони у Протасовому яру ведеться будівництво 30 поверхових башт ЖК Tourbillon.

Читайте також: На схилах Ботсаду ведеться незаконне будівництво. ДАБІ не може знайти ці будинки в лісі

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button