Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кампанія «За безпечні дороги», створена Центром демократії та верховенства права, представила соціальну рекламу на підтримку підвищення штрафу за проїзд без паска. Рекламу розробляли з агентством Agama Communications та Міністерством інформаційної політики.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Кабміну у першому ж читанні ухвалити законопроект № 10131 «Про внесення зміни до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами)». Зазначається, що чинний штраф за непристібнутий пасок під час руху транспортом становить 51 гривню, що не є переконує водіїв користуватися ременем. Тому запропоновано підвищити штраф у 10 разів, до 510 гривень. Минулоро року Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект №8492, який збільшував штраф за порушення правил користування пасками безпеки та мотошоломами з 51 до 850 гривень, проте у другому читанні проект не набрав достатньо голосів.

У пояснювальній записці законопроекту зазначається, що рівень користування ременями безпеки в Україні є найнижчим серед усіх країн Європи. Ними користуються 23% українських водіїв, натомість у Франції показник користувачів пасками безпеки становить 99%, у Чехії – 97%, у Словенії – 93%, в Польщі – 83%.

На сторінці кампанії повідомляється, що рекламу встановлено вже у 20 містах та на центральних автошляхах. Вона має вмотивувати депутатів до якнайскорішого прийняття проекту.

Дивіться також схожу соціальну рекламу: Новозеландські учасники ДТП показали, як паски безпеки врятували їм життя

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button