Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

30 травня у центрі Житомира прибрали будівельний паркан навколо оновленого після реконструкції скверу, що на перетині вулиць Лятошинського та Небесної сотні. Офіційне відкриття відбудеться згодом, повідомляє Житомир.info.

У сквері виклали доріжки плиткою і висадили багаторічні злакові рослини.

Тут встановлено велопарковку, безкоштовний туалет та «дерево» з сонячними панелями, яке роздає вай-фай. На дитячому майданчику – гумове покриття.

Вуличні меблі з бетону і дерева створила київська майстерня S3T.

Місяць тому сквер протестували на доступність. Батьки з дитячими візками залишилися задоволені, але для людей із інвалідністю, на думку головного архітектора Житомира, сквер є менш доступний.

Проект реконструкції розробила житомирська фірма «Архітектура плюс дизайн». Реконструкція коштувала п’ять мільйонів гривень. Роботи спонсорував нардеп Вадим Кривенко. З міського бюджету виділили лише 500 тисяч гривень.

Минулого літа, готуючи ділянку до будівельних робіт, комунальники зрізали близько 30 дерев. Запевняли, що ці рослини були аварійними.

Житомирський Департамент містобудування торік оприлюднював концепцію скверу. Орієнтувалися на такі зразки:

Фото: facebook.com/department.of.urban.development.and.land.relations

Фото: facebook.com/department.of.urban.development.and.land.relations

Нагадаємо, у Житомирі провели конкурсі на найкращу концепцію реконструкції Соборного майдану та майдану Перемоги. На ньому переміг проект львівського «Інституту просторового розвитку».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button