Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У 2017 році Копенгаген ухвалив «План пріоритезації велотранспорту 2017–2025», за яким у 2025 році кількість заміських подорожей велосипедом має становити 50%. Вже у 2018 році цей показник сягнув 49%, повідомляє Forbes.

Програму було затверджено для покращення екологічного стану в місті. Вже у 2017 році велосипедом за місто подорожували 43% містян. При цьому, загалом у місті та в приміській зоні частка велоруху менша – 28%. Автомобілі також досі становлять переважну частину транспорту і в місті, і поза ним – до 32% від загального числа.

Муніципалітет Копенгагена збирається впровадити обмеження для автівок, позаяк фінансування транспортних проектів у державі скорочується. Облаштування велоінфраструктури стає дедалі більш вигідним і з економічної точки зору, і з розрахунку площі міста. У 2015 році частка автомобілів від загального числа має становити 25%.

Зазначається, що згідно зі звітом Dansk Industri за 2018 рік, рівень економіки в Копенгагені зріс на 10% завдяки працівникам, що пересуваються на велотранспорті. Вони виявилися здоровішими за інших містян та в загальній масі хворіли на 109 тисяч днів менше, що заощадило підприємствам 62,5 мільйона євро.

Нагадаємо, восени адміністрація Києва затвердила розвиток сталої мобільності в Києві. Згідно з нею, до 2023 року в столиці мають відмовитися від автомобілецентризму на користь сталої міської мобільності, зокрема зосередитися на інфраструктурі для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту.

Також, наприкінці червня у Києві проведуть велоекскурсію з вечіркою на Андріївському узвозі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button