Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Британські вчені дійшли висновку, що 25 чашок кави на день шкодять судинам не більше, ніж одна чашка. Про це повідомляє прес-служба Лондонського університету королеви Марії.

Деякі попередні дослідження виявляли, що кава звужує судини і підвищує ризик серцевого нападу або інфаркту. Нове дослідження, яке фінансував Британський фонд серця (British Heart Foundation), це заперечує.

У дослідженні взяли участь 8412 осіб. Їх поділили на три групи: ті, хто пили менше однієї чашки кави на день; ті, хто випивав від однієї до трьох; і ті, хто пив більше – деякі навіть по 25 чашок, хоча в середньому учасники цієї групі вживали по п’ять чашок щодня.

Учасникам зробили МРТ-сканування серця та вимірювали пульс. Дослідники враховували такі фактори, як вік, вага, стать, тиск, харчові звички, споживання алкоголю, куріння тощо. У процесі виявилося, що найзавзятіші кавомани – переважно чоловіки, які також курять і регулярно п’ють алкоголь.

Вчені наголосили, що не можуть наполягати на причинно-наслідковому зв’язку, проте вважають, що дослідження принаймні доводить, що кава не настільки шкідлива для серця, як раніше уявляли.

Читайте також: Мені лише спитати: 14 запитань до баристи

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button