Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Акція перед будівлею МВС у Києві. Фото: Наталія Міняйло

Сьогодні, четвертого червня, Голосіївський суд Києва обрав запобіжні заходи поліцейським, підозрюваним у вбивстві п’ятирічного хлопчика з Переяслав-Хмельницького, – Івану Приходьку та Володимиру Петровцю. Обох взяли під варту на два місяці без можливості внесення застави, повідомляє Громадське.

П’ятирічний Кирило Тлявов помер у лікарні третього червня. 31 травня йому в голову поцілили з вогнепальної зброї. Хлопчик гуляв на вулиці, коли неподалік двоє п’яних поліцейських стріляли по мішенях.

За даними слідства, поліцейські відпочивали у подвір’ї будинку одного з них. Будинок не було огороджено парканом, він був за 150 метрів від дитячого майданчику і місця поранення хлопчика. Поліцейські були п’яні й мали, ймовірно, мисливську рушницю калібру 2,6.

Вони розташували на подвір’ї мішені та стріляли по них. Через це й було поранено Кирила.

У тяжкому стані Кирила доправили до Київського міського центру нейрохірургії. Лікарі не мали змоги видалити кулю з голови.

Фото Кирила Тлявова, яке поширюють у соцмережах

Після того, як стало відомо про смерть Кирила, ввечері третього червня під будівлею МВС у Києві зібралися кількадесят людей, які вимагали справедливого розслідування і відповідного покарання. Вони також вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Спершу справу кваліфікували як необережне тяжке тілесне ушкодження, спричинене групою осіб та як злочин, здійснений за попередньою змовою. Тепер справу перекваліфікували на ч. 2 ст. 115 – умисне вбивство.

Спочатку поліція Переяслав-Хмельницького говорила про те, що хлопчик послизнувся і вдарився головою об камінь. Зараз у поліції запевнили Громадське, що то була версія батьків і лікарів до того, як вони виявили кулю.

Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку через убивство дитини. Натомість він попросив відправити його «у найтяжкішу точку нашої держави» – до місця бойових дій на Донбасі.

Керівництво підрозділу поліції в Переяслав-Хмельницькому відсторонене від обов’язків. Натомість Аваков досі не висловився щодо трагедії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button