Безлімітна дегустація вин та страви від шефів. Розклад фестивалю Kyiv Wine 2019
Гостям фестивалю обіцяють безлімітну дегустацію вин, спілкування з виробниками, майстер-класи та страви від шефів, а також кілька інших гастрономічних заходів.
Гостям фестивалю обіцяють безлімітну дегустацію вин, спілкування з виробниками, майстер-класи та страви від шефів, а також кілька інших гастрономічних заходів.
Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 209 днів. За цей час ми опублікували 25659 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
Підтримати | Хто ми такі?
8 та 9 червня в Києві відбудеться Kyiv Wine 2019 – фестиваль вина та їжі, організований мережею магазинів goodwine. Для події обрали простір M82: це колишня територія заводу Tetra Pak на Подолі.
8 червня, у перший день фестивалю, на гостей чекає винний безліміт. У дегустаційній залі можна буде спробувати різноманітні вина та поспілкуватися з їх виробниками: на фестиваль приїздить понад 90 виноробів з 20 країн світу. «Окремої уваги заслуговує нове покоління виноробів, які виготовляють натуральні, органічні і біодинамічні вина. Їх варто спробувати хоча б заради того, щоб бути в курсі по чому божеволіє весь винний світ», – запевняють організатори Kyiv Wine.
На Kyiv Wine доступні кілька видів квитків.
Базовий включає відвідування фестивалю: дегустаційної зали, фудкорту, зони майстер-класів, а також професійний дегустаційний келих Spiegelau. Окремі квитки дозволяють також відвідування зон Selective wines та Taittinger lounge.
Вартість: 850 гривень (1050 у день фестивалю)
У зоні Selective wines будуть представлені вина ціною понад 1000 гривень. Асортимент складали сомельє магазину goodwine, обираючи кращих представників певного сорту, регіону чи виробника. У цій зоні також буде можливість познайомитися з представниками виробництва Domaine Bertagna з Бургундії та сімейних шампанських будинків – Taittinger і Lamiable.
Вартість: 2500 гривень
Окремий простір на фестивалі – Taittinger lounge. Тут буде представлений бар із широким вибором шампанського та окремим меню морепродуктів. У вартість входить сет з шампанського Taittinger і чорної ікри від Black Caviar та дегустація вин з Gavi – La Scolca. Квиток також дозволяє відвідувати зону Selective wines.
Вартість: 4500 гривень
Читайте також: Як поєднувати їжу і вино? Гастро-гід фестивалем Kyiv Wine 2019
Фудкорт працюватиме обидва дні фестивалю. Тут будуть представлені 25 закладів: BEEF, Любимый дядя, Mimosa Brooklyn Pizza, Tin Tin, Make My Cake, Bakehouse та інші. Вони розробили спеціальне меню, що можна буде спробувати лише на Kyiv Wine. Крім того, на фестивалі будуть представлені два нових заклади, що ще не відкрилися в Києві: Slice від авторів Mimosa Brooklyn Pizza та Sush за мотивами Fish&Pussycat.
На фудкорті можна буде скуштувати, наприклад, молоду моркву гриль з чорним хумусом та кокосовим йогуртом (315 грн), піцу з чорним трюфелем (190 грн), лінгвіне з чорнилами каракатиці і ботаргою (250 грн), сендвіч із шріланкійским тунцем (275 грн) та веганське кокосове морозиво (95 грн).
На території фестивалю також облаштують Live Kitchen Zone. Впродовж двох днів шеф-кухарі будуть готувати тут свої улюблені страви з літніх продуктів.
8 червня
13:30 – 14:10 Анастасія Голобородько + Олексій Огороднійчук
Боул із ферментованими овочами
15:00 – 15:40 Давіде Стагні (La Campofilone, Болонья)
Лінгвіні з чорнилом каракатиці з маслом, лимоном і ботаргою
16:30 – 17:10 Давид Веенстра (Ekro VanDrie Group, Нідерланди) + Алік Мкртчян
Стейк Рібай з печеними овочами та часниково-оливковим соусом
18:00 – 18:40 Ілля Сьомін
Бао-тост із азійським гуакамоле та лососем
9 червня
13:30 – 14:10 Andrey Young Chef
Срібний лосось з трюфелем
15:00 – 15:40 Олексій Краковський
Фірмова запечена капуста з тхіною
16:30 – 17:10 Ігор Крамаренко
Чорна тріска з маринованими огірками в стилі Nikkei
Крім того, у рамках фестивалю можна відвідати кілька окремих гастрономічних заходів. Вхід на них можливий лише за наявності квитка на Kyiv Wine.
Лекція «Сир і вино: інь та ян у світі гастрономії»
Лекція з фудперингу – це можливість навчитись гармонійно формувати сирне плато. У вартість включена дегустація вина та п’яти видів сиру. Організатори планують розпочати з класичного поєднання французького Брі та Шардоне Baron d’Arignac та перейти до більш багатогранних комбінацій.
Час: 8 червня, 15:00-16:00 Вартість: 350 гривень
Майстер-класи з BBQ
Під час фестивалю шеф-кухарі Алік Мкртчян, Роберт Прядченко, Едгар Бурс і Девід Вінестра з Нідерланді навчатимуть охочих правильно готувати м’ясо на грилі. У вартість квитка на майстер-клас входять два стейки з нідерландської телятини EKRO, овочі, чотири бокали вина та все необхідне для приготування на грилі.
Час: 8 і 9 червня з 12:00 Вартість: 1200 гривень
Веганський бранч у каліфорнійському стилі
Щоб відтворити справжній каліфорнійський бранч, пекарня Bakehouse підготувала меню із п’яти страв. Серед них – батат з соусом на основі кокосового йогурта, авокадо з гімалайською сіллю та хлібом, а також боул з чіа, чорничним йогуртом, квітами та гранолою. До усіх страв подаватимуть каву. Бранч розрахований всього на 50 відвідувачів, тому варто попередньо зареєструватися.
Час: 9 червня, 12:00-16:00 Вартість: вхід вільний за наявності квитка Kyiv Wine , але обов’язкова попередня реєстрація
Фермерський обід від Foodies
Гастроспільнота Foodies запрошує сто гостей фестивалю зібратися за великим столом та спробувати страви з локальних та сезонних фермерських продуктів. На обіді подаватимуть рибу, спаржу, горох, квіти цукіні, українські сири та вино. А на десерт – місцеві фрукти та ягоди. Готуватимуть для гостей українські шеф-кухарі Андрей Северенчук (Win Bar), Едуард Канаряк (DOM1) та Міралі Ділбазі («Гостерія Хата Подопригора»). За оформлення події відповідатиме художниця Маша Рева.
Час: 9 червня, 15:00-18:00 Вартість: 750 гривень
Читайте також: Мус з квашеної капусти та вершкове масло на корі дерева: як у Києві пройшла закрита вечеря на заводі
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті