Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: zeft.in.ua

Кияни склали петицію з вимогою зберегти мурал «Просте щастя» на стіні будинку на вулиці Ямській 35/34 у Голосіївському районі, неподалік від Палацу Україна.

У петиції йдеться про те, що компанія «Юнікарго Україна» прибудовує впритул до стіни будинку багатоповерховий комплекс із 220 квартир.

Автор звернення стверджує, що забудовник набув права оренди ділянки за допомогою підробних документів. ОСББ мешканців та прокуратура Києва направили низку позовів до Господарського суду.

Підписати петицію закликала, зокрема, депутатка Київради Олеся Пинзеник. За її словами, поки тривають слухання, забудовник продовжує будівельні роботи.

Праворуч – прибудова. Фото: Олеся Пинзеник

При цьому супротивники забудови як головний аргумент наводять загрозу знищення муралу з усміхненим хлопчиком, який створив у 2017 році іспанський художник Хав’єр Робледо.

«Один із найпозитивніших та найталановитіших муралів Києва може бути зруйновано забудовником!» – застерігає автор петиції Сергій Собірайський.

Читайте також, як художники й арт-куратори коментують вісім нових муралів на станції метро «Осокорки» 

Нагадаємо, торік куратор монументальних проектів Гео Лерос поскардився, що ЖК «Ярославів Град» затуляє мурал італійського художника на вулиці Бульварно-Кудрявській.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button