Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dr Emma Hodcroft, Twitter

Сьогодні, 14 червня, у Швейцарії сотні тисяч жінок взяли участь у протестах, вимагаючи подолати гендерний розрив в оплаті праці, повідомляє The Guardian.

Феміністичний протест у Швейцарії відбувається вдруге за майже 30 років. Останній раз така акція пройшла 1991 року. Тоді жінки домоглися ухвалення закону про гендерну рівність, який захищає від дискримінації та сексуальних домагань на робочому місці, зокрема забороняє звільняти через вагітність.

Однак жінки незадоволені тим, що різниця в зарплатах жінок і чоловіків з однаковою кваліфікацією досі складає 20%. Всесвітня організація праці відзначає Швейцарію серед країн з найгіршими показниками гендерної дискримінації в Європі та Центральній Азії.

Фото: Dr Emma Hodcroft, Twitter

Загалом на тлі інших європейських країн Швейцарія історично пасе задніх у питанні гендерної рівності. Наприклад, швейцарки отримали право голосу лише 1971 року. А до 1985 року жінка не мала змоги відкрити банківський рахунок без згоди чоловіка.

Сьогодні багато учасниць маршів пішли з роботи о 15:24. Організатори протестів підрахували, що саме в такий час жінка має закінчувати роботу, аби її зарплатня відповідала чоловічій.

Напис на плакаті: «Фемінізм – це радикальна думка про те, що жінки є люди». Фото: Dr Emma Hodcroft, Twitter

Окрім маршів у Цюриху, Берні, Базелі та інших містах протестувальниці влаштовували масові пікніки, концерти тощо. Дзвіницю собору Лозанни підсвітили пурпурним кольором, що в Європі символізує феміністичну боротьбу.

Читайте також: Чому чоловіки мають підтримувати жінок? 9 думок від авторів книги про фемінізм

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button