Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Rubryka.com

Днями Президент України Володимир Зеленський відвідав стартап-інкубатор Station F у Парижі і під час спілкування з французькими підприємцями прирівняв «красивих українських жінок» до кількох популярних брендів держави.

The YouTube ID of 2wOZqYUDuxI?t=150 is invalid.

«Завжди було уявлення у всіх у світі, що Україна – це, перш за все, сільське господарство, шахти, металурги, а туристи завжди казали, що в Україні дуже красиво, дуже смачно і дуже вродливі люди, особливо жінки. Так, це все є, і воно залишається нашим брендом. Але є й інші цифри, які говорять про те, що IT-індустрія, IT-технології та компанії дуже швидко розвиваються в Україні», – сказав Зеленський.

У відповідь на репліку жінки запустили в соцмережах флешмоби #ЯНеТуристичнийБренд і #ЯТобіНеБренд. Загальний посил публікацій зводився зокрема до того, аби Президент припинив сексистську риторику.

Читайте також: Що таке сексизм та як його уникати? Пояснюємо на прикладах

Гендерна радниця Зеленського Марина Бардіна висловила офіційну позицію голови держави стосовно протестів виданню «Повага».

«Володимир Зеленський точно не той президент, який хотів би, щоб його країну сприймали у такий спосіб, як це інтерпретують у соціальних мережах. І, якщо подивитися, проаналізувати сказане повністю, то пан Володимир констатував проблему зовнішнього сприйняття України світом і наголосив на тому, що ми навпаки маємо широкий спектр досягнень для позиціонування країни, аби зруйнувати стереотипне і застаріле бачення, вузьке сприйняття. Крім того, ми маємо певні дії, які б підтверджували повагу команди Володимира Зеленського до жінок і готовність підтримувати жінок. Зокрема, партія «Слуга народу» продемонструвала 30% представництво жінок у списку», – заявили у Президента.

Нагадаємо, нещодавно «Хмарочос» дослідив гендерний баланс 12 політичних партій, які балотуються до Верховної Ради. У топ-10 кандидатів у парламентарі від партії «Слуга народу» увійшли три жінки – експертка з питань судової системи Ірина Венедіктова, депутатка Київради попереднього скликання та антикорупціонерка Галина Янченко, експертка з податкового законодавства Центру протидії корупції Анастасія Красносільська. Найбільше жінок у перших десятках «Самопомочі» та «Голосу» – по шість та п’ять кандидаток відповідно.

Читайте більше: Передвиборчий баланс. Скільки жінок у перших десятках списків політичних партій?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button