Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23627 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Увечері 20 червня група людей у масках напала на відвідувачів кінопоказу, що проходив в IZONE у рамках КиївПрайду. Про це повідомляє правозахисна ГО «Інсайт».

«Невідомі використали перцевий газ, а також повалили одного з хлопців на землю та побили його. Від газу особливо постраждала одна дівчина… Загалом постраждало приблизно четверо людей», – йдеться в повідомленні.

За словами художниці Олександри Кроліковської, нападники простежили за групою відвідувачів до Контрактової площі, де й відбувся напад.

Вона повідомила, що один із постраждалих – Олег Родіон Шуригін-Грекалов. Його били ногами, зараз він перебуває в лікарні.

Олег Родіон Шуригін-Грекалов. Фото: facebook.com/krolikowska.alexandra

«Це був відверто гомофобський напад, мене повалили на землю, били ногами по голові, по ногах, моїх знайомих залили газом», – розповів постраждалий Громадському.

Оргкомітет КиївПрайду закликав поліцію розслідувати напад, а мера Віталія Кличка та президента Володимира Зеленського – висловити свою позицію щодо забезпечення мирного проведення Маршу Рівності 23 червня.

«Задля забезпечення правопорядку КиївПрайд взаємодіє з поліцією. Разом з охороною організаторки та волонтерство працюють над безпекою на території ПрайдХаусу. В свою чергу, поліція вживає додаткових заходів на шляху до найближчої станції метро (Тараса Шевченка)», – повідомляють організаторки КиївПрайду.

В IZONE показували фільм «Не ховай очей-2. Наші в США» режисера Юрія Двіжона. Герої стрічки – п`ятеро українців, які протягом останніх декількох років емігрували до Сан-Франциско, Нью-Йорка та Лос-Анджелеса.

«Саме через напади двоє героїв фільму покинули Україну, і за іронією долі, схожі історії продовжуються і далі. Такі новини ще більше підштовхують до боротьби та активізму», — заявив режисер.

Програма «КиївПрайд-2019» розпочалася 14 червня і завершиться Маршем рівності 23 червня. Вона включає кінопокази, виставки, дискусії, «живу бібліотеку», правозахисну конференцію, вечірку тощо. 15 відомих українців і українок – зокрема, акторка Ольга Сумська, музиканти ЛУНА, Злата Огневич, Аліна Паш, Дмитро Шуров, політикиня Світлана Заліщукта інші – записали ролик на підтримку КиївПрайду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button