Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23494 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Слайд із презентації переїзду до Українського дому

Команда президента Володимира Зеленського оприлюднила відео з презентацією переїзду Адміністрації з вулиці Банкової до Українського дому.

Як випливає з презентації, Український дім обрали завдяки наявності великої актової зали та можливостям організації у приміщенні опен-спейсів зі скляними перегородками.

Тут планують облаштувати коворкінг для громадян, які приходять із ініціативами. За словами архітектора Івана Юнакова, у приміщенні передбачено місце для кав’ярні і спортзалу.

Фасад Українського дому не змінюватимуть, але всі комунікаційні системи планують замінити на енергоефективні, зокрема, встановити теплові насоси та сонячні панелі. Перед будівлею облаштують фонтан.

Перед Українським домом хочуть спланувати місце для громадських протестів, аби такі події не паралізували рух транспорту.

Слайд із презентації переїзду до Українського дому

Зеленському запропонували на вибір два варіанти розташування його кабінету – з видом на Дніпро або на Європейську площу. Президент обрав другий.

Натомість будівлю на Банковій планують віддати під облаштування історичного музею.

«Це символічний жест. Коли у 1919 році у Києві з’явився перший музей Леніна, він зайняв приміщення Центральної Ради (зараз Будинок учителя – ред.). Тепер ви хочете переїхати в колишній музей Леніна (зараз Український дім – ред.). Певним чином це повернення історичної справедливості», – зазначила заступниця гендиректорки Національного художнього музею Ольга Балашова.

https://www.facebook.com/ze2019official/videos/828052064246532/

Також Адміністрацію перейменують на Офіс президента – вважають це більш європейським терміном. До президенства Віктора Ющенка Адміністрація називалася Секретаріатом.

Заступник голови Адміністрації Руслан Рябошапка повідомив, що установа також змінить функції – з органу, який займався кураторством над державними інституціями і був паралеллю Кабміну Офіс президента стане органом, який фокусуватиметься на аналітиці.

Голова Адміністрації Андрій Богдан заявив, що розроблено концепцію, яка передбачає, що переїзд відбудеться без використання державних коштів: «Це здійснюватиметься за ґранти європейських організацій, які дозволять також збільшувати зарплати без навантаження на держбюджет».

Раніше в Адміністрації президента розглядали можливість перїзду до КВЦ «Парковий».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button