Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Конференція «Право на місто»

П’ятниця. Урбаністика на Прайді.

В рамках тижня Kyiv Pride у першому громадському ресторані Києва обговорюватимуть зручність міста для меншин. «Хмарочос» радить звернути особливу увагу на два блоки цієї конференціїї: Що означає право на місто, та як ми можемо його реалізувати? (10:00–12:00) і Безпека та інклюзивність публічних просторів. Панельна дискусія (18:30–20:30). Загалом в обговореннях візьмуть часть урбаністи, культурологи, режисери, дослідники правих рухів та інші експерти з України і з-за кордону.


Місце: Urban Space 500 / вулиця Бориса Грінченка, 9

Дата: п’ятниця, 21 червня

Час: 10:00-20:30

Що відомо про організаторів

Усі публічні події в громадському ресторані Urban Space 500 безкоштовні для відвідувачів та організаторів, головне – аби захід був важливим для міста. Відтак у Києві вже більше півроку працює заклад з регулярними освітніми, культурними та екологічними міськими заходами. Ще на етапі розробки концепції ресторану команда вирішила, що заклад буде «відповідальним». Зокрема, скорочуватиме кількість відходів та буде максимально інклюзивним

Відкриття пабу «Кеды искусствоведа»

П’ятниця. Славнозвісний дніпровський кед тепер й у столиці.

Коли паб відкривали у Дніпрі, серед купи будівельного лахміття знайшлася пара кедів – звідси й назва. Заклад просуває пивну культуру та подає страви, які пасують хмільному. Паб пропонує найпопулярніший український крафт, а також сорти з Бельгії, Англії, США, Німеччини, Італії, Голландії, Швеції, Балтійських країн та інших. Усі 150 сортів пива можна замовляти зі стравами нордичної, паназійської, слов’янської та європейської кухонь. Основна увага в їжі приділяється грилю.

Минулого року «Кеды искусствоведа» отримав масштабну ресторанну премію «Соль-2018». Один з кедів засновник Денис Жаткін також перевіз до Київського пабу.
Приміщення розраховане на 130 місць. У ньому облаштовані три зали, одна, зокрема, для дегустацій.


Місце: вулиця Басейна, 2

Дата: п’ятниця, 21 червня

Час: весь день

Вартість: вхід тільки в кедах!


Що відомо про локацію

Раніше в будівлі за адресою вулиця Басейна 1/2 розташовувався прибутковий дім та готель «Пале Рояль». Також тут працювала Київська школа десятників з дорожньої і будівельної справи, де вчилися архітектори та інженери. З 1920 року це житловий будинок.

Граматека #30 (JOSS)

Субота. Ніч хаусу.

Організатори запевняють, що музикант JOSS знає про все про хаус, а його виступи є ретельно продуманим відпрацьованим ритуалом, що переслідує мету – зробити вечірку святом, а сет – витвором мистецтва. Послухати артиста можна за посиланням.


Місце: GRAM / вулиця Січових стрільців, 21

Дата: субота, 22 червня

Час: 22:00-3:00

Вартість: вхід вільний


Що відомо про локацію

Назва бару «Грам» походить від слова «грамзапис». Засновники втілили в Києві японський формат нічного закладу, вигаданий спеціально для пост-клаберів – коли хочеться чкісної музики, але й більшого комфорту, ніж у звичайному клубі. В такому барі акцентують не гучність, а баланс смаку, звуку і деталей.

Велоекскурсія з вечіркою на Андріївському

Субота. Цінуємо відпочинок з заглибленням у суть місцевості.

Суботу після обіду й аж до заходу сонця пропонуємо провести на велосипеді, долучившись до популяризації культур велоруху та slow travel – подорожуванню, в якому перш за все цінується занурення в контекст місця. Екскурсію проведуть велогіди «Интересного Киева», а учасники U-Cycle розповідатимуть лайфхаки з безпеки руху велосипедом. Після цього у дворику DREAM Hostels на Андріївському узвозі відбудеться вечірка з Яною Метьолкіною («Орел і решка») та музичним сетом Masha Efy (DJBuro). Містяни без велосипеда отримають його в оренду.
Кошти збиратимуть на підтримку організаторів U-Cycle.


Місце: місце збору на Подолі, але уточнюйте

Дата: субота, 22 червня

Час: 16:00-22:00

Вартість: квитки за посиланням (у розділі «коментар» слід вписати Cycle Tour&Party, а після оплати заповнити анкету на пошті)


Що відомо про локацію

U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») — це експертна громадська організація, яка працює в Україні протягом 12 років. Навесні 2019 року організація зробила ребрендинг. Місія організації полягає, зокрема, в об’єднанні людей у містах і громадах, просуваючи велосипед як безпечний та зручний транспорт.
Dream Hostеls – найбільша мережа хостелів в Східній і Центральній Європі, заснована в Києві у 2011 році. Сьогодні Dream Hostеls є в Варшаві, Братиславі, Празі, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Запоріжжі та Рахові. Це також перший дружній до велосипедистів хостел у столиці.

Лекція про український модерн

Четвер. Більше про модерн в українському мистецтві.

«Хмарочос» радить відвідати цю лекцію для кращого розуміння українського модерну в загальносвітовому контексті. Вперше з часів Київської Русі українське мистецтво стало в один ряд зі світовим. Тож як з міщанських начал воно увірвалося до інтернаціонального авангарду? На це та інші питання відповідатиме мистецтвознавець Антон Проненко, який розробив більше 50 авторських лекцій і курсів для «Культурного проекту», IZONE, Terrarium та інших майданчиків.


Місце: INVERIA flow space / вулиця Володимирська, 49А

Дата: четвер, 27 червня

Час: 19:00-21:00

Лекція про модернізм як скромну чарівність радикалізму

Четвер. Більше про модерну архітектуру.

Ця лекція також присвячена модерну, проте фокусується на світовому русі в архітектурі. Лектор Александер Кроліковскі розповідатиме про різноманітні передумови модернізму, серед яких політичні, економічні та технологічні. «Від імпресіоністів до футуристів, від Ніцше до Марінетті, від ар-нуво до Баухаусу, від промислової революції до Другої Світової війни – крок за кроком ми опануємо таємниці новітньої історії людства», – кажуть організатори. Радимо захід, який допоможе розібратися, як ми всі опинился в тій точці, де перебуваємо. До слова, лектор присвятив низку своїх робіт епохам модерну, пост- та метамодерну.


Місце: Mezzanine / Нижньоюрківська, 31

Дата: четвер, 27 червня

Час: 19:30-22:00

Що відомо про локацію

Клуб Mezzanine – це культурний центр у будівлі колишнього Київського стрічкоткацького заводу. Зараз будівлі на Нижньоюрківській, 31, орендують одразу декілька культурних закладів, зокрема Closer, Metaculture, та Otel`. Культурний кластер Нижньоюрківської акумулює нічне життя прогресивних молодих киян та дає простір для розвитку української електронної сцени.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button