Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23390 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Друга черга Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору. Візуалізація: Nizio Design International

На сайті Zakupki.Ua розміщено оголошення про тендер на реконструкцію першої черги Меморіалу жертв Голодомору (Свічі пам’яті) та будівництво другої черги музею. Очікувана вартість складає 1,4 мільярда гривень.

Аукціон має відбутися 20 серпня. Роботи планують виконати до травня 2022 року.

Проект враховує перспективу розширення Дніпровського узвозу та можливість облаштування верхнього виходу зі станції метро «Дніпро».

Проект другої черги музею Голодомору передбачає спорудження чотириповрхової будівлі площею 15 тисяч квадратних метрів. Щоби вписати будівлю у рельєф, який є охоронною зоною, музей буде частково заглиблено під землю, а на даху облаштовано зелену покрівлю. Фасади облицюють чорним лабрадоритом.

До музею вестиме пандус, а на рівні четвертого поверху буде облашотовано два ліфти. Основний – третій поверх, там розмістять центральний вхід і вестибюльну групу з гардеробом, касами, вбиральнями, медпунктом, VIP-зоною і кав’ярнею на 40 місць. На тому ж рівні буде облаштовано доступ автомобілів, що під’їжджатимуть Парковою дорогою.

На другому поверсі розмістять залу тимчасових експозицій, конференц-зали, кіно-лекційну залу та кафетерій. Перший поверх містить фондосховище та адміністративні приміщення.

Візуалізація: Nizio Design International

Проект розробила варшавська архітектурна студія Nizio Design International у співпраці з київською компанією «Проектні системи» на чолі з Андрієм Миргородським.

Автором першої черги Меморіалу Голодомору, «Свічки», є Анатолій Гайдамака. Він також спроектував і другу чергу, у співпраці з «Проектними системами». Утім, роботу над проектом передали польській студії.

Члени Кабміну заклали капсулу будівництва другої черги у квітні 2018 року. Будівництво розпочалося у травні. Об’єкт планували здати за 24 місяці.

У 2017 році, компанія Миргородського «Проектні системи» виграли три тендери в рамках Концепції розвитку інфраструктури прибережних зон: благоустрій території Труханового острова, велопішохідний міст над Володимирським узвозом та друга черга Меморіалу Голодомору. За пропозицією Миргородського планують встановити флагшток за 51 млн грн, який також входить до прибережної інфраструктури.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button