Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 237 днів. За цей час ми опублікували 23174 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На три з дев’яти пропозицій, що створені в рамках Концепції розвитку інфраструктури прибережних зон, компанія Андрія Миргородського «Проектні системи ЛТД»  вже виграла тендери.

Зверніть увагу на логотип у правому нижньому куті деяких планшетів. Натисність для збільшення

У червні 2017 року в столиці презентували Концепцію розвитку інфраструктури прибережних зон. Серед запропонованих проектів: 75-метровий флагшток біля монументу Батьківщина-Мати, канатна дорога на Труханів острів, пішохідний міст від монумента «Арка дружби народів» до парку Володимирська гірка, автопаркінг біля Пішохідного мосту, оглядовий майданчик через Паркову дорогу та Меморіальний комплекс пам’яті жертв Голодомору тощо – всього 16 проектів. Дев’ять з цих 16 проектів запропоновано ТОВ «Проектні системи ЛТД» Андрія Миргородського. Це можна помітити за логотипом компанії у правому нижньому кутку деяких планшетів.

Запропонувавши ці концепції влітку 2017 року, компанія «Проектні системи ЛТД» почала вигравати тендери на їх проектування вже восени цього ж року. Про це пише у Facebook Сергій Пасюта.

17 грудня «Хмарочос» повідомив, що за проектом Миргородського в наступному році почнуть будувати велопішохідний міст над Володимирським узвозом за бюджетні кошти. В бюджеті столиці за 2018 рік вже передбачено 70 млн гривень з необхідних 80 мільйонів на його будівництво. Вартість проектних робіт за тендером склала 3 950 000 грн. Зазначимо, що тендерні пропозиції двох інших учасників торгів були відхилені. За словами депутатки Київської міської ради VII скликання Олени Терещенко, проект вже 10 років пропонують Києву.

Додамо, що у 2013 році КМДА було проведено закритий архітектурний бліц-конкурс на найкращий проект цього мосту. Тоді було вирішено об’єднати ідеї всіх трьох переможців, але проект реалізований так і не був. Участь брали архітектурні бюро з різних країн світу, в тому числі Іспанії, Швейцарії та Об’єднаного Королівства.

Натисніть для збільшення

На даний момент, ТОВ «Проектні системи ЛТД» вже виграло три тендери на проектування власних пропозицій з Концепції: проектування Меморіалу жертв Голодомору (вартість проектних робіт 12 621 850 грн), благоустрій території Труханового острова (вартість проектних робіт 900 тис. грн) та вищезазначений велопішохідний міст. Окрім цього, на Печерську збудують флагшток для українського прапора за 47 мільйонів гривень за пропозицією того ж Миргородського. Варто зазначити, що архітектурні конкурси на ці об’єкти чи будь-які обговорення щодо їх доцільності, не проводились.

Нагадаємо, у березні 2015 року Андрій Миргородський пропонував реконструювати фонтан на Контрактовій площі. Вартість робіт становила 8 мільйонів гривень. Проте, протягом обговорень представники громади одностайно висловились проти реконструкції фонтану, а також за написання звернення голові КМДА Віталію Кличку щодо відкликання його розпорядження стосовно реконструкції фонтану.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button