Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: KyivPride

У переддень Маршу рівності заступник голови КМДА Микола Поворозник закликав киян та гостей міста показати, що у Києві немає місця для дискримінації.

«Закликаю всіх мешканців і гостей міста продемонструвати свою толерантність до всіх людей, незалежно від гендеру, сексуальної орієнтації, національності, віросповідання, кольору шкіри, фізичного стану, поглядів тощо. Адже мова йде насамперед про права людини, про право кожного з нас залишатись собою», – сказав він.

Посадовець повідомив, що КМДА, поліція та організатори правозахисного Маршу працюють над тим, аби хода 23 червня пройшла безпечно.

Заклики до толерантності та заходи безпеки є особливо актуальними на тлі того, що 22 червня, напередодні Маршу, в київському клубі Bingo відбудеться концерт неонацистських музичних гуртів із США, Фінляндії та інших країн.

Організує подію власник бренду Svastone і фронтмен «Сокири Перуна» Арсеній Білодуб. Хедлайнером виступить американський гурт Blue Eyed Devils, гітарист якого розстріляв шістьох людей у 2012 році.

Сама назва події – Fortress Europe (Festung Europa) – є терміном нацистської пропаганди, який означав окуповану Німеччиною континентальну Європу. На сайті клубу організатори повідомляють, що це фестиваль для тих, хто «стоїть на сторожі ідеалів Європи Nацій» та обіцяють вісім годин «білого рок-н-ролу».

Афіша концерту неонацистських гуртів

Також нагадаємо, що 20 червня група людей у масках напала на відвідувачів кінопоказу, що проходив у рамках КиївПрайду. Ультраправе насилля проти учасників маршів на захист ЛГБТ відбувається регулярно.

Уперше Марш рівності вдалося провести 2015 року на Оболонській набережній. Хода була нечисленною, а після її завершення праві радикали влаштували «сафарі» на учасників. Зокрема, тяжке осколкове поранення шиї дістав один із правоохоронців.

Цьогорічна хода розпочнеться о 10:00. Місця входу – на перетині вулиць Володимирської та Хмельницького і на розі бульвару Шевченка і вулиці Леонтовича. Організатори просять попередньо зареєструватися, якщо ви плануєте стати учасником руху. Але прийти можна й без реєстрації.

У Марші візьмуть участь, зокрема, дипломати, іноземні політики та представники міжнародних організацій. Наприклад, до ходи планує долучитися делегація посольства Канади в Україні.

У ці вихідні буде обмежено роботу громадського транспорту в центрі міста. У суботу з 18:00 закриються станції метро «Площа Льва Толстого», «Палац Спорту» і «Театральна» (вони працюватимуть як пересадкові).Станції залишаться закритими з ранку неділі до закінчення Маршу. Також можливе закриття інших станцій для безпечного перевезення учасників КиївПрайду. За цим посиланням – схеми змін у роботі наземного транспорту.

Цьогоріч 15 відомих українців і українок – акторка Ольга Сумська, музиканти ЛУНА, Злата Огневич, Аліна Паш, Дмитро Шуров, політикиня Світлана Заліщук та інші – записали ролик на підтримку КиївПрайду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button