Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Амфітеатр після пожежі. Фото: facebook.com/skver21

У ніч проти 24 червня у місті Добропілля Донецької області згорів Сквер 21 – публічний простір із дерев’яним амфітеатром, повідомила керівниця команди «Місто-сад» Євгенія Кулеба.

Зустріч рукодільниць. Фото: facebook.com/skver21

Сквер 21 – це громадський простір, покликаний ревіталізували місто. Його було створено у грудні 2018 року місцевими жителями, командами «Місто-сад» та UCBI на кошти USAID. У сквері проводили виставки, кінопокази, зустрічі, майстер-класи тощо.

Амфітеатр до пожежі. Фото: Марія Вишедська

Минулого тижня Сквер 21 отримав третє місце в номінації «Урбаністичний простір і ландшафт» на Конкурсі української урбаністики.

Художниця з Бахмуту Марія Вишедська поділилася з «Хмарочосом» світлинами амфітеатру, який прикрашали її малюнки. Під час пожежі вони згоріли.

Амфітеатр до пожежі. Фото: Марія Вишедська

Амфітеатр після пожежі. Фото: facebook.com/skver21

«На Сході не так багато місць, де людям безпечно та комфортно можна бути разом і радіти простим речам, зокрема і гарному простору. Тепер там згарище», – написав активіст Владислав Самойленко.

Фото: facebook.com/skver21

Євгенія Кулеба не виключає, що це міг бути підпал. Поліція порушила справу за статтею «умисне знищення майна».

Місцеві жителі і волонтери провели зустріч на місці пожежі і вже оголосили кампанію зі збору коштів на відновлення скверу.

Фото: facebook.com/skver21

Дивіться також, як у Торецьку облаштували Культпарк – громадський простір із медіа-хабом.

Після початку війни на Донбасі соціальний розвиток міст Донецької та Луганської області набув актуальності, й у багатьох із них почали з’являтися громадські простори. Одним із перших у 2014 році в Краматорську створили хаб «Вільна Хата». Також функціонують «Халва Хаб» у Дружківці, платформа «ТЮ» в Маріуполі, VPN Zone у прифронтовому Світлодарську, кілька хабів та коворкінгів у Бахмуті та інші.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button