Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі візуалізації: Waugh Thistleton

На озері Store Lungegårdsvann в новерзькому місті Берген побудують енергонезалежний район Trenezia. В ін буде розрахований на півтори тисячі домогосподарств. Про це повідомляє Dezeen.

Розробляє проект лондонське бюро Waugh Thistleton. Зазначають, що район не просто буде екологічним, а поєднає два міські береги та приваблюватиме місцевих як культурний осередок – пов’яже стару частину міста з міським центром мистецтв, на якому також облаштують пляж.

Планом передбачається зведення штучних островів посеред озера. Вздовж району спорудять плавучі зони відпочинку, зокрема басейн, місце для громадських заходів та причали.

«По-перше, попит на електроенергію в районі буде мнімальним завдяки енергоефективному проектуванню та технологіям економії води і струму. По-друге, район генеруватиме більше електроенергії, ніж споживатиме, що допоможе компенсувати викиди вуглецю в атмосферу», – пояснюють у Waugh Thistleton. Припускають, що згодом можна буде встановити біогазові установки та теплові насоси.

Будинки будуватимуть з деревини, а фундамент – з матеріалів, які виготовляють у найближчих підприємствах.

Для утримання достатньої кількості світла взимку районом прокладуть «сонячний коридор», щоб максимально підсилити природнє освітлення в житлі. Відповідно, висотність будівель також буде врегульована для збалансованої тіні.

В невеликих будівлях селитимуть сім’ї, а у багатоповерхових – пари, студентів та інші групи населення, які не потребують великого сімейного будинку. При цьому, залежно від виду житла відрізнятиметься й оформлення будинків, аби позначити унікальність його призначення.

Між більшими будівлями, серед яких будинок пристарілих та ясла, облаштують громадські зони для урізноманітнення взаємодії в місті. Між меншими облаштують дворики, зелені зони та зони відпочинку. Пересуватись районом можна буде завдяки місткам та доріжкам, звідки також відкривається краєвид на озера та гори.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button