Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: прес-служба КМДА

Голова Офісу президента Андрій Богдан припустив, що Віталія Кличка можуть звільнити з посади голови КМДА. Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна.

Він повідомив про існування домовленості про те, що «мер Києва демонструє відкриту, чесну, продержавну позицію в економічних та політичних інтересах громадян міста Києва». В інакшому разі щодо Кличка «буде прийнято кадрове рішення». В разі відставки з посади голови КМДА Кличко залишиться міським головою, але позбавиться частини повноважень.

Богдан заявив, що йому не подобається те, що відбувається в Києві за керівництва Кличка. Зокрема він вказав на зв’язки мера з бізнесменом та забудовником Вадимом Столаром.

«Нібито вони зі Столаром посварилися, і його усунули від виробничих процесів. Але нібито вони ходять в один і той же офіс, в який раніше ходили, і там нібито узгоджували свої дії. Я поки не вірю у ці чутки», – сказав Богдан.

У 2017 році журналісти «Схем» помітили Столара, Кличка та іншого столичного забудовника – Микитася – під час спільної подорожі в приватному літаку.

Читайте також: 5 років Кличка: що мер обіцяв киянам і що з цього виконав

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років. Натомість голову КМДА призначає президент. Як правило, обидві посади обіймає одна й та сама людина за деякими виключеннями: наприклад, з 2010 до 2012 року міським головою лишався Леонід Черновецький, в той час як адміністрацією керував Олександр Попов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button