Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23614 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Геннадій Труханов. Фото: Пушкінська

Наприкінці 2018 року у мікрорайоні ДВРЗ мав завершитись капітальний ремонт вулиці Алма-Атинської. Нещодавно суд призначив експертизу, щоб виявити суму вкрадених бюджетних коштів під час цього ремонту. Поліція зокрема просить надати дані про виконані роботи. Про це повідомляє «КиевВласть».

Правоохоронці дізналися, що у 2017 році КК «Київавтодор» оголосила тендер на капремонт вулиці Алма-Атинської від вул. Празької до Літинської. «Київавтодор» була готова сплатити за виконання 249,9 мільйонів гривень.

Участь у конкурсі брали три фірми: ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», ТОВ «Автомагістраль-Південь» і ПП «Київшляхбуд». Перемогло ПП «Київшляхбуд».

Згідно з останньою додатковою угодою про виконання робіт, реконструкція мала завершитись у 2019 році. На цей час документами передбачалося, що виконавець отримає 188 мільйонів гривень, а решту, 62 мільйони, йому буде сплачено «в наступний бюджетний період». При цьому виявилося, що компанія, яка мала постачати підряднику послуги для реконструкції, взагалі не володіє необхідною технікою.

Так, поліція відкрила кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата чи оволодіння чужим майном шляхом зловживання службовими обов’язками). Дніпровський районний суд задовольнив клопотання правоохоронців на проведення будівельно-технічної експертизи.

Зазначається, що за час існування ПП «Київшляхбуд» виграла 71 тендер, і 53 з них – від КК «Київавтодор».

ПП «Київшляхбуд» перебуває у власності угорської компанії «Оттема», оформлена в свою чергу на офшорну компанію Sawyer&Branton Ltd. На неї також було оформлене ВАТ «Інвестиційна група “Рост”» – один з найвідоміших одеських забудовників та дорожніх підрядників. Співвласником цієї фірми є депутат Одеської облради від партії «Довіряй ділам» Юрій Шумахер.  Її нещодавно очолили мер Харкова Геннадій Кернес та мер Одеси Геннадій Труханов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button