Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Круглий стіл із візового питання. На екрані – фото пакистанського туриста, депортація якого отримала значний розголос. Фото: Антон Тараненко

Управління туризму КМДА сформує список надійних туроператорів, які надаватимуть іноземцям запрошення, що зможуть забезпечити лояльніше ставлення прикордонників. Про це повідомив голова управління Антон Тараненко.

Крім того, муніципалітет Києва спробує розробити механізм швидкого реагування в разі проблем із туристами на українському кордоні. Це може бути мобільна група, яка б у телефонному режимі швидко приймала рішення у випадках, подібних до того, що трапився з з пакистанським туристом.

Тараненко також сподівається, що новий уряд допоможе спростити візове питання щодо туристів з країн Сходу.

До таких кроків підштовхнув скандал із туристом із Пакистану Джаханґіром Афзалем, якого протримали в аеропорту «Бориспіль» майже добу та депортували.

За словами Тараненка, вранці п’ятого липня стався новий інцидент із трьома сім’ями з маленькими дітьми, що прибули з Ірану: їх тримали у пункті пропуску «Борисполя» понад шість годин.

На обговоренні візового питання представники прикордонної служби визнали, що пакистанського туриста депортували необґрунтовано.

Водночас вони поскаржилися на брак співробітників та маленькі зарплати. Мовляв, через це перевірка займає багато часу.

За словами Тараненка, на кордоні другої лінії аеропорту «Бориспіль» працюють лише два співробітника на зарплату 15 тисяч гривень. Представники Туристичного прес-клубу, які були присутні на круглому столі, кажуть про чотирьох співробітників та називають зарплату в 9 тисяч гривень.

Водночас Тараненко підтвердив, що управління туризму зв’язалося з Джаханґіром і вже планує тур до України, який погодилася спонсорувати Київська Туристична Асоціація. Прикордонники пообіцяли сприяти й зустріти гідно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button