Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Джаханґір Афзаль. Фото: facebook.com/afzal.jahangir

Історія з депортацією з України пакистанського туриста отримала значний розголос і реакцію чиновників. Тепер чоловіка хочуть запросити до Києва на кошти Київської Туристичної Асоціації.

42-річний Джаханґір Афзаль – веб-дизайнер і власник туристичної компанії в Ісламабаді. Він вирішив відвідати Київ, Одесу і Чорне море, а також оглянути архітектуру Львова.

«Про вашу країну в мережі мало привабливої інформації англійською мовою. Якщо в Гуглі ввести Ukraine, здебільшого будуть статті та фото про війну, заворушення, корупцію та небезпеки, що чекають на туриста. Я в це не повірив», – цитує Джаханґіра Артемій Сурін.

«Віза в Україну – найдорожча, яку я отримував у своєму житті. Вона коштує 160 доларів. Це чималі гроші для Пакистану. Крім того, мені довелося викупити, а не забронювати всі авіаквитки, проживання у містах тощо. Також я сплатив ще 160 доларів за запрошення», – каже пакистанець.

31 травня він прибув до «Борисполя». Прикордонники відвели його до кімнати, в якій не було їжі та води. Попри те, що Джаханґір показав готівку (1200 доларів), кредитні картки, довідки, візу, авіаквитки, страхування, запрошення та інші документи, його протримали в аеропорту близько доби і зрештою депортували з України з формулюванням «Не може підтвердити мету своєї подорожі».

Тут Джаханґір провів добу. Фото: facebook.com/afzal.jahangir

Турист також був змушений сам сплатити за зворотній квиток до Ісламабаду. Крім того, він поскаржився, що в процесі було загублено його багаж. Загалом невдала поїздка до України обійшлася Джаханґіру приблизно в дві тисячі доларів.

Він повідомив про свою ситуацію у соцмережах. Його пост переслали до місцевих медіа, пакистанського посольства в Україні та навіть президента Пакистану.

Джаханґір також повідомив, що одним рейсом із ним до України прилетів 70-річний доктор медицини з Бангладеш. Він мав відвідати профільний семінар, але також був депортований.

Пізніше з Джаханґіром у Пакистані познайомився засновник туристичного проекту One Life Артемій Сурін. Він написав про цей випадок пост у Facebook, який поширили п’ять тисяч разів.

Голова управління туризму КМДА Антон Тараненко заявив, що особисто запросить Джаханґіра до України. Вже є домовленість, що всі витрати на подорож візьме на себе Київська Туристична Асоціація.

Також Тараненко повідомив, що п’ятого липня відбудеться обговорення візового питання з представниками Офісу президента, МЗС, СБУ, прикордонної служби та туристичних асоціацій. На зустрічі він пообіцяв розповісти про випадок з пакистанським туристом.

«Насправді в нас існує системна проблема щодо візового питання насамперед зі східними та азійськими туристами. І як би ми роками не пропонували МЗС запровадити stopover days або більш спрощену форму е-віза для всіх країн – не працює. Відповідь: або є імміграційні ризики або безпекові. При цьому вже давно існує практика, коли фільтром може бути, наприклад, відкрита шенгенська, американська або британська віза в туриста, з якою в Україну він потрапляє вже за спрощеною процедурою», – зазначив голова управління туризму.

Читайте також: Київські журналістки три доби просиділи в аеропорту на Кіпрі після того, як їм відмовили у відвідуванні країни

Нагадаємо, найбільше Київ відвідують туристи з Білорусі, Ізраїлю та США.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button