Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Відновлення лісового покриву є найефективнішим засобом боротьби зі змінами клімату, стверджують науковці Федеральної вищої технічної школи Цюриха.

Згідно з дослідженням, 4,4 мільярда гектарів Земної кулі може бути засаджено деревами. Зараз лісовий покрив складає 2,8 мільярда гектарів.

Якщо деревами засадити ще 1,6 млрд гектарів, ці нові ліси зможуть нейтралізувати понад 200 млрд тонн вуглецю. Це дві третини від всього обсягу вуглецевих викидів, який було виділенов атмосферу внаслідок людської діяльності від початку індустріальної революції.

Вчені вважають, що найкраще місце для нових лісів – це Росія. 151 мільйон гектарів її території можна перетворити на ліс.

Також значний потенціал мають США – тут можна висадити 103 млн гектарів дерев. Канада має понад 78 млн гектарів, які годяться для нового лісового покриву, Австралія – 58 млн гектарів, Бразилія – майже 50 млн гектарів, Китай – 40 млн гектарів.

Зеленим позначено території, які пропонують засадити новими лісами. Зображення: Crowther Lab / ETH Zurich

«Ми всі знали, що відновлення лісів є важливим для боротьби з кліматичними змінами, але ми насправді не усвідомлювали, наскільки великим є цей вплив. Наше дослідження показує, що відновлення лісів – найкраще рішення, доступне наразі», – зазначив професор Томас Кроутер.

Читайте також: Чи справді «хіпстерська, веганська і зелена» економіка є етичною?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button