Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23549 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: tatra-yug.com.ua

Відвідуючи машинобудівний завод «Південмаш» у Дніпрі, президент Володимир Зеленський дізнався про борг за постачання Києву трамваїв «Татра-Юг».

Зеленський на місці зателефонував меру Віталію Кличку та провів розмову на гучному зв’язку. Крім факту боргу, він закинув, що в тендері було прописано кваліфікаційні умови таким чином, що український виробник не міг брати в ньому участі.

Згодом Кличко прокоментував розмову.

«У “Татра-Юг” ми купили поки один трамвай і внесли за нього передоплату 10 мільйонів гривень. Залишок, і підприємство про це знає, заплатимо після коригування міського бюджету, яке має відбутися на наступній сесії Київради», – пояснив міський голова.

З приводу підтримки вітчизняного виробника Кличко зазначив, що місто керується передусім якістю і ціною транспорту, купляючи трамваї як українського, так і іноземного виробництва: PESA (Польща), «Електрон» (Львів), «Татра-Юг» (Дніпро).

«Всі 47 польських трамваї – сучасних, четвертого покоління, з кондиціонерами, камерами відеоспостереження і WI-FI – курсують на лінії швидкісного трамваю. До вітчизняних же, на жаль, є питання. З десяти львівських трамваїв половину постійно ремонтуємо», – заявив Кличко.

Він також зазначив, що ключовою вимогою тендерів на закупівлю трамваїв є низька підлога. Ще два роки тому «Татра-Юг» не могла запропонувати таких трамваїв.

Кличко заявив, що мета муніципалітету – облаштувати збірку трамваїв PESA у Києва.

Нагадаємо, раніше транспортний експерт повідомляв «Хмарочосу», що тендер міг бути спеціально підлаштованим під модель К1М6 «Татра-Юг».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button