Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Борис Філатов і Володимир Зеленський. Фото: adm.dp.gov.ua 

Центральний (Новий) міст Дніпра повністю перекриють з 18 липня на два місяці для якнайшвидшого завершення капітального ремонту, повідомив мер міста Борис Філатов.

Такий поспіх пояснюється тим, що Філатов і президент Володимир Зеленський побилися об заклад.

Капремонт на Центральному мосту, який сполучає правий і лівий береги Дніпра, розпочали в березні 2017 року й досі не закінчили.

12 липня під час поїздки до Дніпра Зеленський запропонував Філатову піти у відставку, якщо міст не буде відкрито до Дня Дніпра – 14 вересня.

«Я дуже азартна і одночасно медійна людина. А ще я ніколи не тримався за посаду… Громадяни просто хочуть кіно. Хотіли кіно? Отримуйте», – відповів мер.

Він заявив, що за проектом ремонт мосту мав тривати 24 місяці за умови повного перекриття руху. Але місто вирішило не перекривати головну магістраль на два роки і виконувати ремонт частинами.

Побившись об заклад, Філатов вирішив повністю перекрити рух в ніч проти 18 липня до 14 вересня.

Фото: adm.dp.gov.ua

Якщо за цей час вдастся завершити ремонт, заявив мер, Зеленський має приїхати до Дніпра на День міста і «випити чарку».

На мосту вже відремонтували праву частину: поклали новий асфальт, замінили гідроізоляцію та деформаційні шви. Зараз триває ремонт на лівій частині – поки що тільки на ній обмежено рух транспорту. Потрібно прокласти додатковий шар деформаційних швів і протягнути тролейбусну лінію на житловий масив Сонячний, повідомляє пресслужба Дніпровської адміністрації.

Міст було збудовано у 1966 році. Довгий час він був найдовшим в Україні (1478 метрів). Філатов зазначив, що його не ремонтували 50 років, а деформаційні шви, які слід заміняти кожні 15 років, не міняли з дня будівництва.

Фото: adm.dp.gov.ua

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button