Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Дунайський аграрій

Компанія «Дунайський аграрій» виростила першу пробну партію органічних кавунів у формі куба.

Фото: Дунайський аграрій

За словами директора Романа Дяжука, зазвичай більшість плодів кубічного кавуна лишаються незрілими, тому їх часто сприймають як декоративні. Однак він запевняє, що його компанії вдалося виростити саме стиглі кавуни. Як доказ він опублікував відео, на якому розрізає кубічний кавун.

Дяжук також припускає, що це єдиний кубічний кавун у світі, який також є органічним.

Фото: Дунайський аграрій

Хоча продукція викликала миттєвий інтерес, поки це пробна партія, які компанія не продає.

Кубічні кавуни зазвичай вирощують у пластиковому або скляному ящику. Складність полягає в тому, що кавун у прозорому ящику, не затінений листям, більше опалюється сонцем. Його також слід постійно перевертати.

Технологію вирощування розробили в Японії з метою знизити витрати на транспортування, оскільки товар кубічної форми займає менше місця і менше пошкоджується. Однак наразі вартість кубічних кавунів значно перевищує вартість звичайних.

Фото: Дунайський аграрій

Кавун можна виростити не лише у кубі. У Китаї продають форми для вирощування кавунів у вигляді Ісуса Христа або Санта Клауса.

Компанія «Дунайський аграрій» спеціалізується на органічних овочах, фруктах, злаках і бобових (зокрема, сочевиця, нут). Виробляють також органічні курячі яйця та овечу бриндзу.

«Маємо органічну надбавку в ціні 15% інколи 20%, але, повірте, її не вистачає — все з’їдають витрати на виробництво. Тому заробляю я однозначно менше, ніж мої сусіди, що ведуть звичайне землеробство. Таким чином, моральний аспект, що це здорова та правильна їжа, збереження довкілля й ґрунту — іноді набагато вагоміший, ніж будь-що інше», – розповідав Дяжук в інтерв’ю газеті АгроМаркет.

Цьогоріч площу під вирощування органічного кавуна збільшили до 40 гектарів і планують експортувати кавуни до Німеччини та країн Скандинавії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button