Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Майбутні депутати від «Слуги народу»: Леся Забуранна, Дмитро Гурін, Ганна Бондар, Роман Грищук та Людмила Буймістер. Фото: Роман Грищук

На дострокових виборах Верховної Ради у всіх 13 округах Києва виборці проголосували за партію «Слуга народу» та мажоритарників від цієї ж партії, згідно з результатами підрахунку 50% протоколів.

Зокрема, від «Слуги народу» у Києві балотувались Олександр Юрченко, Максим Перебийніс, Артем Дубнов, Сергій Швець, Богдан Яременко, Леся Забуранна, Мар’яна Безугла, Дмитро Гурін, Микола Тищенко, Ганна Бондар, Анна Пуртова, Роман Грищук та Людмила Буймістер.

Всі вони увійшли до складу нового парламенту. Більше про цих кандидатів ви можете прочитати у матеріалі «Хмарочоса»: Київські мажоритарники: хто балотується у Верховну Раду в столиці?

Скріншот із сайту Центральної виборчої комісії

Зокрема, у 212 окрузі кандидат від «Слуги» обійшов екс-голову КМДА Олександра Попова, київського депутата-«свободівця» Ігоря Мірошниченка, сина Анатолія Гриценка Олексія, якому не допомогла креативна агітація за мотивами «Гри престолів», голову «Київської команди» у Київраді Сергія Гусовського та Олександра Карпюка з «Демократичної сокири».

Також «Зе-кандидати» перемогли у 213 окрузі Борислава Березу, у 220-му – Сергія Лещенка, у 223-му – екс-мера Олександра Омельченка.

Загалом в Україні на першому місці розмістилась партія «Слуга народу» з 42,44% голосів.

Також, за підрахунками половини бюлетенів, до Верховної Ради проходять партії: «Опозиційна платформа – За життя» (12,87%), Європейська солідарність (8,65%), «Батьківщина» (8,02%), «Голос» (6,39%).

Для створення коаліції у Верховній Раді необхідно щонайменше 226 мандатів. Пропрезидентська партія «Слуга народу», враховуючи мажоритарників, може створити монокоаліцію. За попередніми підрахунками сайту «Українська правда», «Слуга Народу» може мати у Верховній Раді 247 депутатів – 122 за списками і ще 125 – у одномандатних округах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button