Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23470 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Віктор Перлов

У Вінниці з моменту будівництва перших острівців безпеки на вулиці 600-річчя на переході не сталося жодної аварії з потерпілими, хоча до того траплялося по три-чотири ДТП щороку. Про це повідомив радник мера Вінниці Віктор Перлов.

Він уточнив «Хмарочосу», що йдеться про період із літа 2017 року до теперішнього часу.

Перлов зазначив, що вартість облаштування острівців безпеки на переході співмірна вартості лікування одного пішохода, травмованого у дорожньо-транспортній пригоді.

За результатами 2018 року, завдяки міським заходам із безпеки руху, аварійність із потерпілими знизилася на 69%. «Це найкращий показник в Україні», – зазначає радник мера.

Фото: Віктор Перлов

За останні два роки у Вінниці острівцями безпеки облаштовано 15 нерегульованих переходів.

  • Острівці безпеки скорочують надлишкову ширину смуг, які сприяє високій швидкості автомобілів, а відтак і гальмівного шляху.
  • Крім того, звуження смуг унеможливлює паркування безпосередньо в зоні пішохідного переходу.
  • Також скорочується час перебування пішоходів на проїжджій частині.
  • Острівці унеможливлюють ситуацію, коли найчастіше відбуваються аварії з пішоходами: людина потрапляє під колеса автомобіля з суміжної смуги, бо огляд закривав перший автомобіль.
  • Острівці розводять транспортні потоки й унеможливлюють зустрічне зіткнення транспортних засобів.
  • Навіть у випадку наїзду бордюр острівця частково гасить швидкість автомобіля, що можна побачити на цьому відео з Вінниці.

Читайте також: Чому не в Києві: як острівці безпеки у Вінниці зменшують кількість ДТП

Серед інших заходів, які запроваджують у Вінниці, – звуження смуг руху та розширення пішохідної частини, як це зробили на вулиці Замостянській; встановлюють зупинки, розвернуті «спиною» до проїжджої частини тощо.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button