Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Андрій Богдан. Фото: Офіс президента

Голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що йому пропонували 20 мільйонів доларів за те, щоби Віталій Кличко залишився на посаді голови КМДА. Це він заявив під час брифінгу 30 липня.

«Я його особисто шість разів – тричі на кожній зустрічі – прохав відмовитися від інституту “смотрящих” у Києві, відійти від усіх корупційних схем… Мер Києва Віталій Кличко підтвердив мені, що дійсно, – це його слова, – він не контролює Київську раду, де є два-три “смотрящих”, які мають певні групи депутатів. Якщо він не знаходитиме з ними копроміс, у ного не буде більшості у Київраді. Він наголосив, що не має стосунку до корупції та розкрадань. Він розуміє, що щось відбувається не так, але зробити з цим нічого не може», – заявив Богдан.

Він стверджує, що робота з місцевим бюджетом Київської ради дозволяє «смотрящим» отримувати 40 мільйонів на рік. За його словами, кілька днів тому з ним зв’язувався адвокат одного з цих «смотрящих» і пропонував цей бюджет розділити навпіл в обмін на те, аби Кличка не усували з посади.

Богдан визнав, що не має задокументованих підтверджень щодо цієї пропозиції, але все одно звернеться з цією інформацією у правоохоронні органи.

Віталій Кличко назвав брифінг Богдана «байками зі склепу».

«Коли такі речі говорить керівник Офісу Президента – це виглядає як мінімум дивно і некомпетентно. Ця прес-конференція нагадувала “байки зі склепу” – добірка пліток, маніпулятивних домислів і нічого більше. Усі свої, як ви думаєте, “страшилки”, пане Богдане, передавайте до правоохоронних органів», – йдеться у заяві Кличка.

В Офісі президента планують розділити повноваження мера і голови КМДА, призначивши на останню посаду іншу людину. За даними джерел Української правди, у Зеленського розглядають дві кандидатури.

Кличко наголошує, що в такому разі як мер він виконуватиме декоративну функцію. Він також заявив, що ініціює дострокові вибори мера, якщо на посаду голови КМДА призначать іншу особу.

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років. Натомість голову КМДА призначає президент. Як правило, обидві посади обіймає одна й та сама людина за деякими виключеннями: наприклад, з 2010 до 2012 року міським головою лишався Леонід Черновецький, в той час як адміністрацією керував Олександр Попов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button