Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Віталія Кличка

В Зе-команді розглядають двох кандидатів на посаду голови КМДА, які можуть замінити Віталія Кличка, повідомляє Українська правда з посиланням на свої джерела.

Перший – Олександр Ткаченко, генеральний директор холдингу 1+1 media, власником якого є Ігор Коломойський. Ткаченко пройшов у Раду за списком «Слуги народу» під №9.

Сам гендиректор 1+1 прокоментував УП цю інформацію так: «Це повна маячня».

«У нас (із Зеленським) було багато розмов стосовно того, що мене хвилює, і що мені цікаво. Перше – це гуманітарні питання, друге – це місто. Мені б хотілося бачити місто в кращому стані, ніж воно є зараз. Стосовно КМДА – ми не говорили», – пояснює свою позицію Ткаченко.

Другий кандидат – бізнесмен Андрій Холодов, який пройшов у парламент за списком «Слуги народу» під №22. Він – кум дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Джерела «Радіо Свобода» називають Холодова тіньовим бізнесменом, який заробляє на роздрібній торгівлі цигарками у столичних кіосках. Офіційно він є бенефіціаром заводу «Ефкон-вікна», який виробляє алюмінієвий профіль та інші будівельні конструкції.

«Обидва (Холодов і Ткаченко) регулярно приходять в ОПУ і “продають” свої кандидатури”», – заявило джерело на Банковій.

Сам Кличко зустрічався з Зеленським і підтвердив, що Офіс президента планує розділити повноваження мера і голови КМДА: «Голова КМДА – його вертикаль, і він туди збирається призначити свою людину».

Міський голова наголошує, що в такому разі він виконуватиме декоративну функцію, а містом фактично керуватиме призначена зверху людина, яку кияни не обирали.

Оточення Кличка вважає, що призначення нового голови КМДА ускладнить прийняття рішень.

«Наприклад, мер вважатиме, що треба полагодити дорогу на Степана Бандери, а голова КМДА скаже – ні, треба покласти бруківку на Софіївській. Чиї тоді вказівки виконувати комунальникам? І врахуйте, що на кожне рішення про виділення коштів треба буде не один підпис, як раніше, а два», – сказало джерело в оточенні мера.

Раніше Кличко заявив, що ініціює дострокові вибори мера, якщо на посаду голови КМДА призначать іншу особу. Також він заявив, що подасть Ткаченка до суду за «маніпуляції» у висвітленні роботи мера на 1+1.

Читайте також: Зеленський подзвонив Кличку з вимогою розрахуватися за трамваї з Дніпра (відео)

Міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років. Натомість голову КМДА призначає президент. Як правило, обидві посади обіймає одна й та сама людина за деякими виключеннями: наприклад, з 2010 до 2012 року міським головою лишався Леонід Черновецький, в той час як адміністрацією керував Олександр Попов.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button