Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23521 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Tyler Nix, Unsplash

10-11 серпня на арт-заводі «Платформа» відбудеться перший чемпіонат України з приготування кави за допомогою клеверу, або, як жартують організатори, «чемпіонат із кип’ятіння води».

Клевер – доволі простий спосіб заварювання кави, в якому використовується фільтр-лійка з нижнім клапаном. Цей метод передбачає використання не надто гарячої води та дозволяє констролювати час заварювання.

Ілюстрація: cleverdripper.club

Мета чемпіонату – «познайомити кавоманів України з новим кавовим пристроєм та показати їм, що заварювати смачну каву можна легко та без зайвого снобізму, притаманного деяким бариста», розповідає ініціатор заходу, власник магазину кавового обладнання Bean and Liquor Андрій Безкоровайний. Він нарікає, що у світі набирає обертів така тенденція як coffee shaming – кавовий снобізм.

Читайте також: Мені лише спитати: 14 запитань до баристи

Взяти участь у змаганні може будь-хто, «здатний тримати в руках чайник». Вартість реєстрації, яка включає подарунок у вигляді футболки – 500 гривень. Переможець, який найшвидше заварить найсмачнішу каву, отримає призові 15 тисяч гривень.

Читайте також: Що таке «кав’ярня третьої хвилі»?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button