Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Мурал Віталія Гідевана. Фото: facebook.com/vitaliy.gideone

Художник Віталій Гідеван намалював на набережній Дніпра біля Поштової площі мурал, який зображає хлопчика з жовтим наплічником – очевидно, служби доставки Glovo.

«Якщо вірити легендам і казкам, то раніше діточок знаходили в капусті, потім приносив лелека, а зараз доставкою займаються хлопці з великими сумками», – намагається пояснити ідею автор.

У коментарі для Інформатора Гідеван конкретизує концепцію: тема кур’єрів деяким чином пов’язана з налагодженням «містка між природою та урбанізацією».

«Розкрито тему кур’єрів. Багато людей не розуміють, що ці люди носять у великих сумках», – стверджує художник.

Він також опублікував фото стіни до того, як намалював на ній малюнок, і поскаржився, що йому сумно через те, що Київ обмальовано «рекламою наркоти».

Автор намагається довести, що раніше було гірше. Фото: facebook.com/vitaliy.gideone

Робота не забрала багато часу. Гідеван має плани зі створення нових муралів у Києві та наразі шукає підходящі місця. Практично всі його попередні роботи супроводжувалися дидактичним посланням суспільству.

А це мурал свині. Таким чином художник закликає «залишатися людьми, не лізти в калюжу грубощів і образ, забувати про негатив і не наслідувати свинську поведінку». Фото: facebook.com/vitaliy.gideone

Зазначимо, що мурал на набережній все ж не розкриває тему працівників сервісів доставки їжі. Наприкінці липня кур’єри Glovo провели кілька акцій протесту проти нової системи бонусів, яка змушує «гловерів» працювати понаднормово.

Кур’єри таких сервісів, як Uber Eats та Glovo, фактично є не більш як зареєстрованими користувачами мобільного застосунку, а не штатними працівниками. Через це вони не мають відпусток і лікарняних, на них лягають витрати на паливо та страхування. В Італії та Каталонії акції протесту кур’єрів Glovo проходять більш масово.

Читайте також: Як насправді працюють Glovo і UberEats, та як ці компанії впливають на розвиток міста

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button