Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Раніше 14 серпня «Хмарочос» писав про те, що дев’ятого серпня Муніципальна варта влаштувала рейд на залізничному вокзалі Києва. Про це написав журналіст Денис Казанський, який супроводжував «вартових».

Зокрема, він став свідком того, як керівник підрозділу київської Муніципальної варти Сергій Бондар забирає вкрадений гаманець в одного з чоловіків. На фото видно, як до чоловіка застосовують силу. Це підтверджується фото- та відеоматеріалами Дениса Казанського.

Також «Хмарочос» писав про те, що засновник Instagram-сторінки bezdomnie.ua, який особисто знайомиться з безпритульними і допомагає їм, повідомив, що під час рейду на вокзалі Муніципальна варта вигнала безхатьків, жебраків, людей з інвалідністю та інших соціально незахищених осіб. Згідно з повідомленням, людей били палицями, ногами і тягнули по землі.

У коментарі Громадському заступник голови Муніципальної варти Антон Колумбет заявив: «Ніхто нікого не бив, все це повна маячня з посиланням на недостовірне джерело, яке бреше. І зараз, це офіційно, нашою юридичною службою готується позов проти Хмарочосу про спростування цієї інформації з метою захисту нашої гідності».

«Хмарочос» спростовує інформацію щодо побиття бездомних на фотографіях з Instagram-сторінки bezdomnie.ua представниками «Муніципальної варти Києва», зокрема пана Віктора, що отримав травму, про якого ми писали у новині раніше.

Наразі ми з’ясовуємо обставини отримання травм постраждалими.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button