Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23269 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Керівник підрозділу київської Муніципальної варти Сергій Бондар та невідомий чоловік. Фото: Денис Казанський

Новину частково спростовано.

Дев’ятого серпня Муніципальна варта влаштувала рейд на залізничному вокзалі Києва. Про це написав журналіст Денис Казанський, який супроводжував «вартових».

Зокрема, він став свідком того, як керівник підрозділу київської Муніципальної варти Сергій Бондар забирає вкрадений гаманець в одного з чоловіків. На фото видно, як до чоловіка застосовують силу. При цьому сам Бондар пише, що гаманець «вкрали цигани».

На відео Бондар називає ромів «серійними грабіжниками», а вони його натомість – «хабарником».

Фото: Денис Казанський

Засновник Instagram-сторінки bezdomnie.ua, який особисто знайомиться з безпритульними і допомагає їм, повідомив, що під час рейду на вокзалі Муніципальна варта вигнала безхатьків, жебраків, людей з інвалідністю та інших соціально незахищених осіб. Він також зазначає, що серед «вартових» були представники праворадикальної організації С14.

Фото: Денис Казанський

Згідно з повідомленням, людей били палицями, ногами і тягнули по землі. Після розгону деякі ховаються у лісосмугах уздовж залізничних колій.

На сторінці bezdomnie.ua оприлюднено кілька фотографій безпритульних з травмами.

Безпритульні після розгону на київському вокзалі. Фото: bezdomnie.ua

Так, Віктор (на фото праворуч), який приїхав до Києва з Дніпра, і який має інвалідність, розповів, що люди у формі увійшли до зали очікування Південного вокзалу о 4:00 і почали бити палицями, зокрема й літніх жінок.

Напередодні низка ЗМІ писала про безхатьків на залізничному вокзалі. Також Київ Оперативний повідомляв, що роми побили чотирьох правоохоронців полку «Київ» у місцевому райвідділку.

Нагадаємо, протягом минулого року праворадикальні організації влаштували серію погромів ромських таборів у Києві та по всій Україні. Зокрема, у Львові восьмеро неонацистів напали на табір ромів, внаслідок чого загинув 24-річний ром.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button